© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull maakt teveel fouten om een topteam te zijn

10 jul. 2018 11:45 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië verliep voor Red Bull wederom rommelig. Dat het team snelheid tekort kwam ten opzichte van de top twee teams moge duidelijk zijn, maar de hoeveelheid technische problemen is te groot binnen het team.

Al het gehele jaar kampt Red Bull met teveel technische problemen. Kostbare tracktime gaat verloren tijdens de trainingen en ook tijdens de races verliest het team kostbare punten. De werkgever van Verstappen en Ricciardo streeft naar een wereldtitel, maar maakt daarvoor zelfs teveel fouten.

Nee, over de misgelopen WK-punten door de fouten en incidenten van Max gaan we het niet meer hebben, maar Red Bull zelf is alles behalve betrouwbaar dit jaar. Daar waar Mercedes op een dubbele DNF in Oostenrijk na feilloos presteert, kampen Max en Daniel te vaak met technische problemen.

Als we terugblikken op de afgelopen twee GP-weekenden dan komen we al tot een simpel overzicht:

GP Oostenrijk

  • Zaterdag: Probleem met de aanvoerbuis van de turbo tijdens de derde training voor Max Verstappen. De Nederlander valt stil.
  • Zondag: Daniel Ricciardo verliest een vierde positie door eveneens een probleem met de aanvoerbuis van de turbo.

GP Groot-Brittannië

  • Vrijdag: Max Verstappen valt stil met een defect aan zijn versnellingsbak tijdens de eerste training.
  • Zaterdag: De DRS van Ricciardo opent niet goed tijdens de kwalificatie.
  • Race: Max Verstappen valt uit met een defect aan het brake-by-wire systeem en verliest daardoor de vijfde plaats.

De lijst van problemen dit seizoen is nog aanzienlijk langer en het komt nagenoeg niet voor dat de beide Bull's een probleemloos GP-weekend kennen. Dit in tegenstelling tot de concurrentie. Alle problemen, van klein tot groot, kosten het team tracktime en hebben impact op het verloop van het GP-weekend. Voor een team dat wil strijden voor de titel is de ruimte voor deze technische problemen er niet.

Daarbij wordt er door de fans vaak gewezen naar motorleverancier Renault, maar dat is lang niet altijd terecht. Red Bull maakt zelf haar eigen versnellingsbak en diverse overige componenten. Alleen in Bahrein en Oostenrijk viel Ricciardo uit met een Renault-gerelateerd probleem. Verstappen zelf viel nog geen enkele keer uit met een Renault-gerelateerd probleem. Dat de Franse motor een chronisch tekort aan vermogen heeft is een ander verhaal.

Wil Red Bull in 2019 serieus aanspraak maken op de wereldtitel dan moet het niet alleen hopen op een snelle en betrouwbare Honda-motor, maar moet het zelf zorgen voor een 'Duitse degelijkheid' voor haar eigen onderdelen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen