© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Red Bull maakt zich zorgen om Renault-motor

26 feb. 2018 18:56 Ruud Dimmers 2 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner is niet te spreken over het voorgenomen plan van motorleverancier Renault. De Fransen willen het seizoen erg veilig beginnen en het motorvermogen terugschroeven om een hogere betrouwbaarheid te halen.

Behoudende aanpak stoort Christian Horner

Gisteren lieten wij al weten dat Renault de motor die de eerste zeven races mee moet gaan terug wil schroeven in vermogen. Volgens Cyril Abiteboul om problemen te voorkomen. Bij Red Bull kunnen ze niets met deze strategie, omdat Renault al de nodige PK's tekort komt ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

Het terugschroeven van de motor betekent dat dit gat nog groter wordt. Tegenover de media laat Horner in Barcelona weten dat hij not amused is.

"Het baart mij zorgen. Als de cijfers van Mercedes kloppen, dan wordt het gat alleen maar groter. Renault heeft nu ook een eigen fabrieksteam en daaraan moeten ze ook eisen stellen." 

"Betrouwbaarheid is de afgelopen winter een belangrijke factor geweest voor het team. Nooit eerder draaide Renault meer kilometers op de testbank in het V6-tijdperk dan deze winter. Ik hoop dat ze zich ook kunnen focussen op performance. Het gat tussen de concurrentie mag niet groter worden", laat Horner weten.

Eind 2017 werd het gat tussen Renault en Mercedes ingeschat op 40 tot 50 PK.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen