Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull merkt bijzonder gedrag van Mercedes-klantenteams: "Is dat nog toeval?"

Vanaf de Belgische Grand Prix wil de FIA maatregelen treffen tegen porpoising. Niet elk team staat achter de nieuwe regel en de teams die het wél eens zijn hierover, zijn allemaal motorafnemer van Mercedes. Helmut Marko denkt dat er stevig gelobbyd wordt.

Marko Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Porpoising is nog altijd een probleem in de Formule 1. Het gestuiter van de bolides is over het algemeen beter onder controle dan een aantal races geleden, maar helemaal verdwenen is het niet. Onder andere Mercedes had veel last van een stuiterende bolide, soms zo erg dat coureurs met pijn uit de auto stapten.

Vanaf de GP van België komt de FIA met een formule om te hard gestuiter tegen te gaan. Hier is niet iedereen het naar verluidt mee eens. Helmut Marko legt uit dat de situatie met de nieuwe formule zorgt voor discussies binnen de F1. Vooral omdat er bepaalde teams wel erg toevallig voor of tegen het idee stemmen.

"De teams die er voor hebben gestemd, dat zijn McLaren, Aston Martin en Mercedes. Grappig genoeg zijn het de teams met een Mercedes-motor", laat hij optekenen bij OE24. "Is dat nog toeval?"

"Ferrari zal het ook niet accepteren"

Volgens de Red Bull-adviseur zijn de discussies bij de FIA-maatregelen nog lang niet voorbij en is er nog helemaal geen definitieve keuze gemaakt waarover de teams het eens zijn. "Je hebt goede argumenten nodig. Alleen de veiligheid benoemen is niet genoeg, dat zal Ferrari ook niet gaan accepteren", aldus Marko.

Het lobbyen van Mercedes en de band tussen Marko en Toto Wolff lijdt overigens niet onder de discussie. Dat heeft het vorig jaar ook nooit gedaan, zo legt hij uit. "We zijn geen vijanden. Dat onderwerp wordt alleen gehyped in de pers, maar we zijn concurrenten. Het is normaal om psychologische spelletjes te spelen, zo af en toe."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen