Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull met Verstappen en Perez om tafel over start GP Bahrein

Het Red Bull-team zal samen met Max Verstappen en Sergio Perez gaan praten over de verschillende scenario's bij de start van de GP van Bahrein.

Het seizoen is voor Red Bull goed begonnen, met een 1-2 tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein. De race, die op zondag om 16:00 uur Nederlandse tijd begint, zal beginnen met Max Verstappen op poleposition en Sergio Perez aan zijn zijde op P2. Teambaas Christian Horner benadrukte al dat de punten nog niet binnen zijn . Helmut Marko wordt gevraagd naar de start van de GP van Bahrein en of er al draaiboeken klaar liggen voor een volledige eerste Red Bull-startrij. Hij moet toegeven van niet. "We wisten van te voren nog niet dat we de volledige eerste startrij zouden hebben, dus daar hebben we het nog niet over gehad", zo lacht hij bij ServusTV . Het is nog niet veel gebeurd, Verstappen en Perez samen op de voorste startrij, en ook is er geen geschiedenis tussen de twee qua crashes of touches. Maar dat gesprek over de start en hoe de twee zich moeten gedragen zal op zondagochtend toch zeker plaats gaan vinden, zo benadrukt de Red Bull-adviseur. "We gaan zeker om tafel met onze twee coureurs."

Gelijke behandeling

Marko benadrukt dat de twee coureurs gelijk worden behandeld. Ook tijdens de kwalificatie was dat al zo. Men had Verstappen binnen kunnen houden om een setje banden uit te sparen, maar om beide coureurs gelijke kansen te geven werd daar niet voor gekozen. "We hebben ook nog even overlegd of we Verstappen binnen zouden houden tijdens de kwalificatie om een set banden uit te sparen, of dat we een ronde af zouden laten breken, om zo nog een extra bandenset intact te houden. We wilden echter fair zijn tegenover beide coureurs, dus we hebben ze allebei door laten rijden", vertelt hij. De snelste zal uiteindelijk vooraan rijden, niet? Dat is de laatste vraag die Helmut op zich af krijgt gevuurd door de Oostenrijkse tv. "Zo is het!", aldus Marko

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"