© Getty Images / Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull moest voorvleugel op verzoek van Mercedes aanpassen'

10 aug. 2017 19:16 Ruud Dimmers 0 reacties
De voorvleugel van Red Bull was in Engeland en Hongarije het gesprek van de dag. De concurrentie vond de flaps op de vleugel te flexibel, waarmee het team de regels zou overtreden. In Hongarije reed het team met een aangepaste voorvleugel.

Mercedes kaartte flexibele voorvleugel aan bij de FIA

Hoewel Red Bull ontkent dat het aanpassingen heeft gedaan aan de voorvleugel en op de vingers was getikt door de FIA zijn er diverse geruchten dat dit wel zo is. In Hongarije was er 'plots' een extra verstevigingsboutje aangebracht bij de voorvleugel. Volgens Crhistian Horner en Max Verstappen zat dat in Engeland ook op de vleugel, maar was het afgebroken tijdens het racen. Een verzoek van de FIA om de voorvleugel aan te passen was er volgens hen dan ook niet geweest.

Auto Motor und Sport meldt dat concurrent Mercedes tot twee keer toe naar de FIA is gestapt. Zij vonden dat de voorvleugel te flexibel was, waardoor deze vervormde bij hogere snelheden. Het is een trucje om zo meer topsnelheid te halen op de rechte stukken. De FIA zou Red Bull na afloop van de GP van Engeland verzocht hebben om de vleugel aan te passen. De eerste aanpassing in Hongarije voldeed nog niet aan de verwachting, waarop er een tweede aanpassing plaatsvond.

Red Bull teambaas Christian Horner liet in Hongarije weten dat de vleugel gewoon door de keuring was gekomen. De verhalen omtrent het aanpassen van de vleugel waren volgens hem niet juist.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen