Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-monteurs nemen werk mee naar huis: "Bij alles wat ik doe"

De mannen van de Red Bull-pitcrew weten ook thuis het werk nog niet los te laten. Ook de huishoudelijke taken worden beoordeeld en aangepast op het gebied van tijd en efficiëntie.

Red Bull pitcrew
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het zijn niet alleen de coureurs die in de Formule 1 22 weekenden thuis moeten missen, ook de volledige pitcrew van de teams is veel van huis. De monteurs van Red Bull zijn stiekem ook gefocust op hun eigen kampioenschap binnen de koningsklasse, namelijk de beste pitstopcrew van het jaar, de prijs die elk jaar uitgereikt wordt door DHL.

In de Red Bull-podcast 'Talking Bulls' zijn Sportief Directeur Jonathan Wheatley en engineer Rich Wolverson aanwezig om te praten over de snelle pitstops waar het team uit Milton Keynes bekend om staat.

De DHL Fastest Pitstop Award ging dit jaar naar het team van McLaren, zij waren dit keer Red Bull het snelste af tijdens de Grand Prix van Qatar, waar de pitcrew van Lando Norris in 1.8 seconden de banden wist te wisselen.

"Ik denk dat dat met de enorme competitiviteit te maken heeft"

Over het algemeen genomen staat Red Bull wel bovenaan de lijst van DHL. Ze zijn gemiddeld gezien de snelste pitcrew van de Formule 1-garage. Dat de mannen van de pitstraat zorgvuldig gekozen worden, is ook terug te zien in het dagelijks leven van de twee mannen die in de podcast te gast waren.

Zo nemen ze regelmatig hun werk mee naar huis, en proberen ze thuis ook te 'oefenen'. Een lid van een pitcrew, dat ben je tenslotte in hart en nieren. "Bij alles wat ik doe (thuis, in zijn vrije tijd, red.) probeer ik zo min mogelijk tijd te besteden", legt Wheatley uit.

De rivaliteit zit in de aard van het beestje. "Ik denk dat dat met de enorme competitiviteit te maken heeft." Hij noemt vervolgens een paar voorbeelden van persoonlijke situaties waarbij hij zo efficiënt mogelijk met zijn tijd probeert om te gaan. "Of ik nu naar huis rijd binnen de snelheidslimieten en op zoek ga naar de beste route terug, bij alles wat ik doe probeer ik altijd het op de beste manier mogelijk én de meest efficiënte manier mogelijk uit te voeren."

Zelfs een douchesessie wordt door de Brit ingeperkt: "Binnen het absolute minimum, want dan kan je net iets langer in bed blijven liggen. En met deze baan is slaap ontzettend belangrijk", grapt hij. Dit kan Wolverson beamen: "Op het gebied van slaap wel ja."

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd