© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Naar een energiedrankjesfabrikant wordt niet geluisterd'

16 mei 2018 09:25 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-kopstuk Helmut Marko denkt dat Pirelli de banden voor Spanje op aangeven van Mercedes had aangepast. De Duitse constructeur kampte met grote bandenproblemen tijdens de wintertests.

Marko: 'Nieuwe banden waren op aanvraag van Mercedes'

Op het Circuit de Barcelona had Mercedes op de vernieuwde asfaltlaag enorm veel last van slijtage van de banden. Toeval of niet, later besloot Pirelli de banden voor alle circuits met nieuw asfalt (Barcelona, Silverstone, Paul Ricard) aan te passen.

Wat Red Bull's Helmut Marko betreft waren die aanpassingen compleet onnodig: "De veranderingen zijn enkel en alleen doorgevoerd, omdat Mercedes daarom had gevraagd."

"Blijkbaar kan dat zomaar als je als autofabrikant actief bent in de sport. Wij produceren daarentegen energiedrankjes. Dan is het natuurlijk logisch dat je minder te zeggen hebt."

Ook Ferrari-coureur Sebastian Vettel was niet blij met de nieuwe Pirelli's, die voor de gelegenheid 0.4 millimeter dunner waren. In het voordeel van Ferrari was het in ieder geval zeker niet:

"Het is logisch dat een band harder wordt als je ze dunner maakt. Daarom hadden andere teams er meer voordeel van dan wij. Gelukkig beschikken we in Monaco weer over de 'normale' banden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen