Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull neemt Perez in bescherming na nieuwe dreun

Sergio Perez kon opnieuw niet overtuigen in de kwalificatie en eindigde op bijna een seconde van Max Verstappen. Volgens de teambaas van Red Bull, Christian Horner, was dat gat ingecalculeerd.

Perez Austria Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Bijna een seconde moest Sergio Perez toegeven op zijn teamgenoot Max Verstappen. Een nieuwe dreun voor de Mexicaan, die opnieuw in bescherming moet worden genomen door zijn team. Want volgens Christian Horner was het grote gat tussen de twee Red Bull-coureurs er eentje die kon worden ingecalculeerd.

"Kijk, hij moest al zijn nieuwe banden gebruiken om überhaupt in Q3 terecht te komen," aldus Horner in gesprek met Sky Sports. "Met al die kleine verschillen was dat al knap. Zeker in de eerste sessie waren de gaten zo ontzettend klein. Maar gezien het feit dat hij in Q3 geen nieuwe banden meer overhad, waren zijn mogelijkheden gelimiteerd. We zijn wel verrast hoe dicht hij alsnog bij de auto's met nieuwe banden kwam. Ik denk dat hij een beter race kan rijden, want daar hebben we een goede strategie voor. We hebben nog twee nieuwe sets harde banden over en zeker als het heel warm wordt kan dat een voordeel zijn."

Volgens Horner gaat het team er alles aan doen om Perez uit dit dal te helpen. Zeker gezien het feit dat de Mexicaan in de eerste paar races er wél heel goed bij zat: "Hij heeft onze volledige support en we gaan samen op zoek naar waar zijn vormverlies vandaan komt. De eerste vier, vijf races was hij namelijk wel heel competitief. Bijvoorbeeld in Suzuka, een van de moeilijkste circuits ter wereld en een plek waar je als coureur het verschil maakt, zat hij op slechts een tiende van Max. Hier, met slechts 9 bochten, is het gat significant groter. We moeten dat tot op de bodem uitzoeken en hem helpen te herstellen."

Te vroeg verlengd?

De recente prestaties van Perez, in combinatie met zijn contractverlenging, voert de discussie dat Red Bull te snel heeft besloten om Perez te laten bijtekenen. Volgens Horner is daar echter absoluut geen sprake van: "Checo heeft een bepaalde positie binnen het team, zeker na wat hij voor het team betekend heeft. Maar natuurlijk ligt er altijd druk op het presteren, maar dat is compleet irrelevant voor zijn contract, waar ik natuurlijk geen details over ga geven."

"Hij weet wat voor vergrootglas er op hem ligt, gezien het feit hij in een auto rijdt die veel races wint en met een teamgenoot die op zo'n manier presteert. Maar dat is Formule 1. En die druk is er voor iedere teamgenoot die niet goed genoeg presteert. Dan gaan de media vragen stellen en is het vrij makkelijk om je hoofd te verliezen."

Toch is Horner nog wel onder de indruk van Perez, ondanks zijn mindere prestaties: "Wat de afgelopen vier jaar indruk op mij heeft gemaakt is het feit dat Checo wanneer de druk er echt op staat, en dat is nu het geval, hij altijd terugslaat. Daar zal hij nu diep voor moeten gaan."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"