Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull niet verzwakt door vertrek Honda: "In werkelijkheid verandert er niks"

Honda verliet met een enorme klapper de Formule 1, namelijk met de wereldtitel voor Max Verstappen. Echter, Helmut Marko is niet bevreesd dat Red Bull er volgend jaar zonder Honda minder sterk voor staat.

Het is exact die vraag die Red Bull-adviseur Helmut Marko voorgelegd krijgt door de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport : "Jullie verschijnen in 2022 zonder Honda aan de start, is dat een zwakte?" De Oostenrijker pareert die vraag met een geruststellend antwoord: "Nee hoor, want in werkelijkheid verandert er niks. Honda gaat door met het bouwen met motoren voor ons, met dat verschil dat we er nu voor moeten betalen. En deze constructie was alleen mogelijk als dat gepaard ging met het bevriezen van de ontwikkeling van de F1-motoren (waardoor Red Bull geen achterstand oploopt, red.)."

Wanneer is Red Bull Powertrains operationeel?

Uiteindelijk zal Red Bull de hele motorafdeling zelf gaan runnen met het nieuw opgerichte Red Bull Powertrains. De Honda-motoren worden dan in eigen beheer onderhouden, terwijl met het oog op 2026 eigen motoren zou kunnen gaan bouwen. Maar wanneer wordt die tak van Red Bull volledig operationeel? Marko geeft een voorzichtig antwoord: "Laten we voor nu nog even zeggen dat dat volgende zomer te gebeuren staat."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi