Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull niet verzwakt door vertrek Honda: "In werkelijkheid verandert er niks"

Honda verliet met een enorme klapper de Formule 1, namelijk met de wereldtitel voor Max Verstappen. Echter, Helmut Marko is niet bevreesd dat Red Bull er volgend jaar zonder Honda minder sterk voor staat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Het is exact die vraag die Red Bull-adviseur Helmut Marko voorgelegd krijgt door de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport: "Jullie verschijnen in 2022 zonder Honda aan de start, is dat een zwakte?"

De Oostenrijker pareert die vraag met een geruststellend antwoord: "Nee hoor, want in werkelijkheid verandert er niks. Honda gaat door met het bouwen met motoren voor ons, met dat verschil dat we er nu voor moeten betalen. En deze constructie was alleen mogelijk als dat gepaard ging met het bevriezen van de ontwikkeling van de F1-motoren (waardoor Red Bull geen achterstand oploopt, red.)."

Wanneer is Red Bull Powertrains operationeel?

Uiteindelijk zal Red Bull de hele motorafdeling zelf gaan runnen met het nieuw opgerichte Red Bull Powertrains. De Honda-motoren worden dan in eigen beheer onderhouden, terwijl met het oog op 2026 eigen motoren zou kunnen gaan bouwen.

Maar wanneer wordt die tak van Red Bull volledig operationeel? Marko geeft een voorzichtig antwoord: "Laten we voor nu nog even zeggen dat dat volgende zomer te gebeuren staat."

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

11 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche