© Colorsponge

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'Onbetrouwbaarheid heeft ons 160 punten gekost'

29 nov. 2017 10:50 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen en Daniel Ricciardo vielen van de topcoureurs in 2017 het vaakst uit in de Formule 1. De Nederlander haalde in liefst zeven van de 20 races de eindstreep niet. Red Bull zet dan ook vol in op een betrouwbare auto voor het kampioenschap in 2018.

Betrouwbare auto staat met stip op nummer een voor Red Bull in 2018

'To finish first, you first have to finish', het is een van de bekendste gezegdes uit de Formule 1. In 2017 bleek dat betrouwbaarheid de sleutel tot succes vormde. Wereldkampioen Lewis Hamilton finishte alle twintig de races, daar waar de concurrentie steken liet vallen.

Mercedes kende maar één uitvalbeurt in 2017, tegenover dertien voor Red Bull Racing. Veel van die uitvalbeurten waren te danken aan technische problemen. Zo viel Max Verstappen uit terwijl hij op podiumkoers was in onder meer Canada en Baku. Ricciardo haalde in drie van de laatste vier races de finish niet.

"Ik schat in dat we ongeveer 160 punten misliepen door een onbetrouwbare auto. Met name de onbetrouwbaarheid van de motor heeft ons hard geraakt", laat teambaas Christian Horner aan Sky Sports weten.

"In het begin van het seizoen was ons chassis ook niet op het gewenste niveau en kwamen we moeizaam uit de startblokken. We begrepen al snel wat onze problemen veroorzaakten en hebben veel geleerd van dit seizoen. We kunnen daarom ook optimistisch zijn over volgend seizoen."

Een betrouwbare en krachtigere motor lijkt de sleutel te zijn tot succes in 2018. Horner heeft positieve geluiden gehoord van Renault daarover.

"We zijn hoopvol dat de situatie rondom de motor zal veranderen. We vangen veel positieve signalen op."

"In het laatste deel van het seizoen hadden we een uitstekende auto, misschien zelfs wel de beste. Als we die lijn door kunnen trekken naar de RB14, dan kunnen we Mercedes en Ferrari echt uitdagen."

Los van een betrouwbare Renault-motor is er ook echt meer vermogen nodig. Zeker tijdens de kwalificatie doet de Renault flink onder voor de concurrentie.

"We hebben een power unit nodig die qua performance het gevecht aankan met de andere motorleveranciers. Mercedes was dit seizoen een klasse apart. Mijn complimenten aan hun, want ze hebben het fantastisch gedaan. De motor maakte dit seizoen het verschil."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen