Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull onthult datum teampresentatie nieuwe wagen Max Verstappen

De nieuwe Formule 1-wagen waarmee Max Verstappen en Pierre Gasly een gooi naar glorie gaan doen, wordt op woensdag 13 februari gepresenteerd. De Red Bull RB15, een wagen die is voorzien van een Honda-motor, ziet vijf dagen voor de eerste wintertestweek van start gaat het levenslicht.

Woensdag de dertiende blijkt een populaire datum onder de Formule 1-teams, want naast Red Bull Racing onthullen ook Mercedes en het voormalige Force India, een team dat voorlopig bekend staat als Racing Point, hun nieuwe bolides.

1092348827661672449

We'll be revealing our 2019 challenger on the 13th February! 👀 #PushTheBoundaries pic.twitter.com/nudy10Ak5U — Red Bull Racing (@redbullracing) 4 februari 2019

Waar de Red Bull RB15 wordt gepresenteerd is nog niet duidelijk, al lijkt het in de lijn der verwachting te liggen dat het Oostenrijkse team kiest voor een locatie in de buurt van het circuit Silverstone en de fabriek in Milton Keynes. Verstappen maakt in 2019 voor het vierde achtereenvolgende seizoen zijn opwachting bij Red Bull Racing, Gasly is nieuw bij het team. De 22-jarige Fransman reed in het staartje van 2017 en gedurende 2018 voor het team van Toro Rosso. In 2019 maakt Red Bull Racing zoals bovenvermeld gebruik van Honda-motoren. De Japanse leverancier keerde voor 2015 terug in de Formule 1 als krachtbronpartner van McLaren, om na drie vruchtloze seizoenen over te stappen richting Toro Rosso. Vanaf dit jaar heeft Honda twee teams onder haar hoede, aangezien het Italiaanse broertje van Red Bull Racing aanblijft.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'