Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull onthult nieuwe Formule 1-auto Verstappen, de RB18

Red Bull heeft in Milton Keynes het nieuwe strijdwapen van Max Verstappen Sergio Perez aan de wereld getoond. Het is de eerste auto volgens de nieuwe technische reglementen.

Red Bull koos voor een virtuele launch van de nieuwe Red Bull RB18. Via een livestream werden de eerste beelden van de nieuwe auto de wereld in geslingerd en deden Max Verstappen, Sergio Perez en Christian Horner hun zegje. De RB18 valt natuurlijk op door de radicaal nieuwe shape, ingegeven door de veranderde reglementen in 2022. De livery daarentegen doet vertrouwd aan, met dat verschil dat enkele sponsoren een meer prominente plek op de auto hebben gekregen.

Oracle zeer prominent op bolide

Met name de sponsornaam 'Oracle' valt op op de sidepods en de achtervleugel van de bolide. Oracle is de nieuwe titelsponsor en daardoor breekt Red Bull met de traditie dat de naam van het energiedrankjesmerk groot op sidepods staat. Op de auto van Verstappen prijkt dit jaar natuurlijk voor het eerst het startnummer #1.

Waar kijken we eigenlijk naar?

Het is logisch dat Red Bull weinig prijs wil geven van de echte wagen, maar na het bestuderen van de foto's lijkt er zelfs sterk op dat het een FIA-studiemodel betreft met enkel de Red Bull-livery erop. Hoe dan ook, check hieronder de beelden van de 2022-bolide in Red Bull-kleuren!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"