Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull onthult verrassend klein updatepakket Verstappen

Daar waar het de verwachting was dat Red Bull Racing een flink updatepakket mee zou nemen naar de Grand Prix van de Verenigde Staten, neemt de Oostenrijkse renstal slechts twee updates mee. McLaren en Mercedes nemen daarentegen wél veel updates mee.

Verstappen Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar Red Bull Racing het jaar nog zo dominant startte met drie 1-2'tjes in de eerste vier races, gaat het sindsdien een stuk minder met de Oostenrijkse renstal. De leiding in het constructeurskampioenschap is inmiddels in handen van McLaren, terwijl Max Verstappen nog 'maar' 52 punten voorsprong heeft op Lando Norris. In de laatste races speelden vooral de balansproblemen een grote rol. Het was de verwachting dat Red Bull een groot updatepakket mee zouden nemen naar Austin, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

De grootste verandering vindt plaats aan de achterkant van de vloer, waar de rand van de vloer is aangepast. Door meer camber toe te voegen, wordt er op dat specifieke deel van de vloer meer lokale druk gegenereerd, terwijl de stabiliteit van de luchtstroom wordt behouden. Daarbij neemt Red Bull de engine cover mee die eerder dit seizoen al op de auto zat in Hongarije en Singapore, dus zonder de zogenoemde bazooka's.

Daar waar Red Bull dus met 'slechts' twee updates komt, neemt de grote concurrent McLaren maar liefst zeven updates mee. Onder meer de voorvleugel is flink aangepakt en daarbij komt dat het team uit Woking ook een compleet nieuwe voorwielophanging meeneemt. Ook de achterkant van de wagen van Lando Norris en Oscar Piastri ziet er anders uit, al is dat specifiek voor deze race gedaan.

Van Mercedes was al bekend dat ze het laatste updatepakket van het seizoen mee zouden nemen naar Austin en dat doet het team uit Brackley dan ook. In totaal worden er zes updates geïntroduceerd, waarvan er vier ook de rest van het seizoen op de auto blijven zitten. Ferrari neemt opvallend genoeg geen updates mee naar Austin.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training GP Verenigde Staten 2024