Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ontkent voorkeursbehandeling Verstappen bij upgrades

Het viel Sergio Perez de afgelopen races op dat Red Bull een ontwikkelingsrichting is opgegaan die hem niet bevalt. Teambaas Christian Horner ontkent echter dat het team gefocust is om de RB18 aan te passen naar wens van Max Verstappen aan de andere kant van de garage.

Na een sterke start van het Formule 1-seizoen gaat het de afgelopen races iets minder bij Sergio Perez. Volgens hemzelf ligt het deels aan het ontwikkelingsproces van de Red Bull-bolide, zo liet hij eerder al weten. Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk, waar Checo overigens uitviel, benadrukt teambaas Christian Horner dat Perez hier niet helemaal gelijk in heeft. Een upgradepakket wordt namelijk niet aangepast aan een bepaalde coureur, dus niet aan teamgenoot Max Verstappen. Er wordt geen bepaalde richting op ontwikkeld, dus de woorden van de Mexicaan zijn volgens Horner 'niet helemaal correct', zo legt hij bij onder andere RacingNews365 uit. "Ik denk dat vooral de afstelling cruciaal is", zo trapt hij af. "Checo was bijvoorbeeld erg competitief in Silverstone en ik denk dat hij weer races gaat hebben waar hij erg goed zal presteren. De ontwikkelingen zijn zeker niet op één bepaalde kant gericht, maar zijn gewoon over het algemeen voor het verbeteren van de performance."

Verstappen: "Red Bull-updates draaien niet om mij"

Verstappen zelf echoot de woorden van zijn teambaas. Hij ziet ook dat er louter algemene verbeteringen zijn doorgevoerd de laatste periode en dat de ontwikkelingen niet om zijn stijl of wensen heendraaien. "Ik denk dat je als team over het algemeen altijd een auto sneller probeert te maken. Met welke onderdelen ze dan ook komen, daar moet je je maar aan aanpassen." "Dat is ook zeker wat ik heb gedaan. Natuurlijk laat ik weten wat ik over het algemeen graag meer wil van de auto, maar de upgrades zijn niet om mij heen ontwikkeld. Het draait alleen om de snelheid van de auto", aldus de Red Bull-coureur.

Perez iets teruggezakt in de WK-stand

Enige tijd stond Perez tweede in het coureurskampioenschap van de Formule 1, maar na een uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Oostenrijk zakte hij een plaats terug. Het was zijn tweede uitvalbeurt in drie races, want ook in Canada viel hij uit vanwege een kapotte versnellingsbak, vermoedelijk veroorzaakt door een crash tijdens de kwalificatie. Tijdens de laatste race in Oostenrijk viel de Mexicaanse coureur uit nadat hij schade opliep. In de openingsronde van de race werd hij in bocht 4 de grindbak in getikt door Mercedes-coureur George Russell. Perez heeft momenteel 151 WK-punten en is hiermee derde in het kampioenschap, achter teamgenoot Verstappen (208 punten) en Ferrari-coureur Charles Leclerc (170 punten).

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"