Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull ontvangt extra prijs in Abu Dhabi

Max Verstappen werd na de Grand Prix van Abu Dhabi gekroond tot wereldkampioen Formule 1, maar Red Bull ging die dag ook met een andere prijs naar huis.

Red Bull mag dan in het constructeurskampioenschap verslagen zijn door Mercedes, in de pitstraat stond er geen maat op de Oostenrijkse renstal. Het team van Max Verstappen heeft dit jaar dan ook de Fastest Pit Stop Award gewonnen. Elke Grand Prix worden de tijden van de pitstops bijgehouden. Aan de tien snelste pitstops worden punten uitgedeeld, net zoals in de race ook wordt gedaan. Alle punten worden bijgehouden in een speciaal klassement en Red Bull heeft dit klassement dit jaar gedomineerd. De Oostenrijkse renstal heeft 569 punten gehaald in het pitstop-klassement. Op de tweede plaats staat Mercedes met 317 punten. Van de tien snelste pitstops van 2021 werden er negen uitgevoerd door Red Bull.

Red Bull ook in Abu Dhabi de snelste

"Ik ben heel trots. De jongens hebben het perfect gedaan en zijn dit jaar heel constant geweest", zegt Jonathan Wheatley van Red Bull. "Het is de belichaming van een teamprestatie. Je hebt 22 mensen, inclusief de coureur, en ze moeten allemaal goed werk leveren. We zijn heel constant geweest omdat we heel gemotiveerde mensen hebben", aldus de Brit. Ook in Abu Dhabi was het team van Verstappen de snelste. De Nederlander kreeg in 2,12 seconden vier nieuwe banden onder zijn bolide gemonteerd, een tiende sneller dan het Ferrari lukte om Charles Leclerc van vier nieuwe banden te voorzien. Bekijk de snelste pitstops van de Grand Prix van Abu Dhabi in de video hieronder.

VrziN3uKbKQ

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024