Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull-ontwerper Newey spreekt critici Verstappen tegen: 'Agressiviteit klopt niet'

Max Verstappen wordt veelvuldig een coureur genoemd die agressief is op het asfalt, maar volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey is hier niets van waar. Hij plaatst de volwassen Nederlander in het rijtje met de allergrootste F1-coureurs.

Verstappen Newey Spain Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull contentpool/Getty Images

Max Verstappen wordt met enige regelmaat een 'agressieve coureur' genoemd door zijn harde acties tijdens het racen. Vooral in zijn beginjaren in de Formule 1 leek de Limburger geen centimeter over te houden voor een ander en keihard aan te vallen en te verdedigen. Adrian Newey legt echter uit dat dit imago niet klopt.

Volgens Newey is Verstappen juist helemaal geen heethoofd tijdens het rijden, zo legt hij uit bij de Evening Standard. "Het is niet eerlijk om coureurs uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken, maar Max zit zeker tussen de grootsten. Ik denk dat het beeld van hem als agressieve coureur niet helemaal klopt."

"Misschien dat hij in zijn eerste races in de Formule 1 best agressief was, maar vorig seizoen was dat zeker niet. Over het algemeen is hij heel kalm, heel weloverwogen en heeft hij enorme reflexen", aldus de ontwerper van onder andere de RB16B, waarmee Verstappen kampioen werd. "Het is een groot plezier om met hem te werken."

Newey: 'Verstappen en Hakkinen weten wat ze willen'

Newey vergelijkt Verstappen met tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen, waar hij vroeger ook mee samenwerkte in de koningsklasse. De twee coureurs weten precies wat ze moeten vragen bij de set-up van de auto. "Mika zei nooit veel en soms moest je even vertalen wat hij zei, maar als je die tien woorden eenmaal had vertaald, was het erg nuttig."

"Geweldige coureurs - ik zet Max ook daartussen - weten precies wat ze willen van de auto en hoe ze dat moeten communiceren met hun race engineer, net als wat ze er mee willen bereiken", aldus Newey, die lovend is over Verstappen en de samenwerking binnen Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen