Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull: "Onvermijdelijk dat we verslagen zullen worden"

Het waren er tien op een rij voor Max Verstappen. 14 zeges voor Red Bull vanaf de start van het seizoen en 24 overwinningen in de laatste 25 races in de Formule 1. Maar ooit zal die reeks ten einde komen, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Superlatieven schieten tekort om de recente prestaties van Red Bull en Max Verstappen onder woorden te brengen. Toch probeert teambaas Christian Horner realistisch te blijven. "Het is nu veertien van de veertien races. Om het Europese seizoen ongeslagen te verlaten, is iets wat we ons nooit hadden kunnen voorstellen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Een Grand Prix winnen is al moeilijk genoeg. Om er 14 op rij te winnen of 24 van de laatste 25 races, dat is bijzonder. We hebben elk lid van het team hiervoor nodig en iedereen draagt zijn steentje bij. We racen tegen geweldige tegenstanders en we bekijken het gewoon van race tot race. De volgende is in Singapore, een van de zwaarste stratencircuits op de kalender zoals we vorig jaar zagen. We doen dus gewoon ons best om het momentum erin te houden."

Tegenslag kan zomaar aan komen zetten

Het gaat dus al weken, maanden uitstekend voor Red Bull. Maar tegenslag is iets wat zomaar aan kan komen zetten, weet ook Horner. "Er zijn zoveel elementen. Betrouwbaarheid, geluk, strategie, pitstops, racepace. Zoveel elementen die van invloed zijn. Je moet er bovenop blijven zitten. Het is voor mij denk ik een van de opmerkelijkste prestaties dat we geen steekjes hebben laten vallen. We zijn erin geslaagd om op een ongelofelijk hoog niveau te blijven opereren. Dat is iets wat nog nooit eerder vertoond is."

Maar elke zege brengt het team ook dichter bij de eerste nederlaag, realiseert Horner zich. "Weet je, op een dag zullen we verslagen worden. Dat is onvermijdelijk. Het is alleen de vraag wanneer dit zal zijn. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk winnen en met elk weekend dat we dat doen, worden de verwachtingen groter om deze reeks vast te houden. We zijn erin geslaagd om als team te winnen en het is ongelofelijk dat we dit momentum zo lang hebben kunnen vasthouden."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team