Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Overstap naar Honda wakkerde motivatie Newey aan"

De afgelopen jaren begon topontwerper Adrian Newey zich langzaam maar zeker steeds minder te bemoeien met de dagelijkse gang van zaken bij Red Bull Racing. De komst van Honda wakkerde de motivatie van Newey echter weer aan.

De laatste jaren begon Adrian Newey zich steeds meer bezig te houden met een andere grote liefde van hem, de zeilsport. Daarnaast werkte hij in samenwerking met Aston Martin aan de nieuwe hypercar van het merk, de Valkyrie. Nu Honda echter op de stoep staat van Red Bull Racing, is zijn interesse in het Formule 1-team weer aangewakkerd.

Het is Helmut Marko die uitlegt waarom de betrokkenheid van Newey onlangs is vergroot: "Hij wil vandaag de dag geen full-time functie meer bekleden. Hij is druk met het Valkyrie-project en werkte tot voor kort zijlings aan onze Formule 1-bolides. We moeten hem scherp houden met nieuwe uitdagingen." Met de komst van Honda lijkt Red Bull die nieuwe uitdaging voor Newey te hebben gevonden: "Als Newey ervan overtuigd was dat het niets ging worden met die nieuwe motor, dan was hij niet zo gemotiveerd geweest als dat hij nu is. Met de komst van Honda hebben we een manier gevonden om hem scherp te houden." Newey mag dan al even niet meer als hoofdontwerper voor Red Bull werken, het team houdt alle pogingen van andere teams om de topontwerper bij Red Bull weg te kapen af, aldus Marko. "Adrian heeft nog altijd een doorslaggevende rol bij ons team. Toen de nieuwe aerodynamische regels van werden ingevoerd, begonnen we op achterstand. Nadat we Newey op de zaak hadden gezet, waren we in Barcelona alweer competitief. Dat is zijn kracht. Hij ziet wat wel en niet werkt. Wat Adrian op papier zet, werkt 95 procent van de tijd. Daarom laten we hem niet zomaar gaan."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'