Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull overweegt tactische gridstraf met vier motoren

Het nieuwe Formule 1 seizoen telt maar liefst 21 races terwijl het aantal toegestane motoren is teruggebracht naar drie per coureur. Dat betekent dus dat een krachtbron maar liefst zeven races mee moet.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport is de kans vrij groot dat Red Bull haar seizoen plant met vier motoren. Dat betekent dan wel automatisch een gridstraf voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Ontwerper Adrian Newey licht dit als volgt toe: "Als je een racer bent dan kies je voor vier motoren. De voordelen van deze strategie zijn groter dan de nadelen. Je kunt op deze manier langer op maximaal vermogen rijden en daarnaast heb je meer ruimte om de motor verder te ontwikkelen." Ook voor teamadviseur Helmut Marko lijkt de keuze niet zo moeilijk. "Als je een gridstraf tactisch goed inplant, dan verlies je niet zoveel. Vorig jaar bijvoorbeeld startten we op Monza achteraan en werden we uiteindelijk toch nog vierde."

Ook Renault lijkt voor vier motoren te gaan gezien de woorden van Cyril Abiteboul. "Je moet twee motoren per auto meebrengen naar Melbourne, voor het geval dat er een sneuvelt. Dat houdt in dat er nog maar een motor overblijft om op te ontwikkelen." Volgens motorbaas Andy Cowell is Mercedes in ieder geval niet van plan om met vier motoren rekening te houden. "Een gridstraf voor het wisselen van een motor betekent dat je die wedstrijd verliest. Dat kan je uiteindelijk de wereldtitel kosten."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"