Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull pareert kritiek Renault over gebrek aan respect

Christian Horner hecht niet heel veel waarde aan de kritiek van Renault dat Red Bull een 'ondankbare' klant zou zijn. Hij vindt de uitspraken wel passen bij de 'emotionele man' die Renault-baas Cyril Abiteboul is.

Cyril Abiteboul uitte eerder deze week felle kritiek op Red Bull. Hij noemde Red Bull ondankbaar voor al het geleverde werk van de afgelopen jaren en verweet het team een gebrek aan loyaliteit en respect. "Ach, we weten dat Cyril iemand is die emotioneel ergens op kan reageren" , zo pareerde Red Bull-teambaas die kritiek in gesprek met Sky Sports .

Volgens Horner is er vanuit zijn team geen sprake van ongenoegen richting Renault. Natuurlijk speelt er de kwestie dat Renault sneller duidelijkheid over de motoren voor 2019 verwacht van Red Bull dan het team kan geven. Die discussie wordt echter grotendeels buitenom Horner gevoerd. "Dit soort beslissing wordt genomen door de directie, bestaande uit Dietrich Mateschitz en Carlos Ghosn. Red Bull zal over de toekomst na gaan denken op het moment dat de tijd daar rijp voor is. Ik verwacht dat dat ergens in de komende maanden het geval zal zijn."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024