Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull pareert kritiek van Mercedes

Het Formule 1 team van Red Bull heeft de kritiek van Mercedes gepareerd. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet eerder deze week weten dat hij het een fout vindt dat Red Bull een andere brandstofleverancier heeft dan motorleverancier Renault.

Brandstof en smeermiddelen worden steeds belangrijker in de Formule 1. Uit de brandstof kunnen teams de laatste PK's halen en smeermiddelen zijn zeer belangrijk voor de levensduur van de onderdelen. Mercedes snapte dan ook niet waarom Red Bull een andere leverancier hanteert dan Renault, omdat de Franse krachtbron ontwikkeld wordt aan de hand van hun specificaties. De Franse motorleverancier heeft een deal met BP/Castrol, terwijl Red Bull samenwerkt met ExxonMobil. Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt de kritiek van Wolff niet. "Ik hoorde dat Toto Wolff deze week wat dingen heeft geroepen. Wij zien onze samenwerking als een voordeel. We hebben al een jaar een geweldige relatie met Exxon." " Ze maken geweldige producten en wij zien het als een technisch voordeel. Vorig seizoen wonnen wij drie Grand Prixs met hun producten" laat Horner aan Sky Sports F1 weten.

De overstap betekende in het begin wat extra werk voor het team en omdat Renault een andere leverancier heeft zorgt dit voor wat extra werk. "Renault moet meer motoren laten draaien op de testbank, maar wij betalen daar natuurlijk voor. We zouden deze keuze nooit gemaakt hebben als wij daar geen voordelen in zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"