© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull pareert kritiek van Mercedes

09 mrt. 2018 18:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull heeft de kritiek van Mercedes gepareerd. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet eerder deze week weten dat hij het een fout vindt dat Red Bull een andere brandstofleverancier heeft dan motorleverancier Renault.

Horner: 'Red Bull haalt voordeel uit brandstof'

Brandstof en smeermiddelen worden steeds belangrijker in de Formule 1. Uit de brandstof kunnen teams de laatste PK's halen en smeermiddelen zijn zeer belangrijk voor de levensduur van de onderdelen. Mercedes snapte dan ook niet waarom Red Bull een andere leverancier hanteert dan Renault, omdat de Franse krachtbron ontwikkeld wordt aan de hand van hun specificaties.

De Franse motorleverancier heeft een deal met BP/Castrol, terwijl Red Bull samenwerkt met ExxonMobil. Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt de kritiek van Wolff niet.

"Ik hoorde dat Toto Wolff deze week wat dingen heeft geroepen. Wij zien onze samenwerking als een voordeel. We hebben al een jaar een geweldige relatie met Exxon." 

"Ze maken geweldige producten en wij zien het als een technisch voordeel. Vorig seizoen wonnen wij drie Grand Prixs met hun producten" laat Horner aan Sky Sports F1 weten.

De overstap betekende in het begin wat extra werk voor het team en omdat Renault een andere leverancier heeft zorgt dit voor wat extra werk.

"Renault moet meer motoren laten draaien op de testbank, maar wij betalen daar natuurlijk voor. We zouden deze keuze nooit gemaakt hebben als wij daar geen voordelen in zien." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen