Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull passeert Verstappen, maar stuurt Tsunoda wél op pad

Wat Max Verstappen graag wilde maar niet mocht, mag Yuki Tsunoda wél van Red Bull. De jonge Japanner komt eind dit jaar in actie op één van de gevaarlijkste circuits van de wereld.

Aankomende september vindt het Red Bull Formula-evenement plaats op de Nurburgring. Daar zullen onder andere Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel aan deelnemen met demo's met oude Red Bull-bolides. Ook Max Verstappen had de wens om mee te doen aan dit evenement, maar hij mocht niet van Helmut Marko: "Hij weet dat ik dan zou proberen om de limiet op te zoeken", aldus de Nederlander.

"Ik kan niet wachten"

Maar in tegenstelling tot Verstappenheeft Yuki Tsunoda wel toestemming gekregen van de grote baas. AlphaTauri laat in een persbericht weten dat de Japanner 9 september op de Nurburgring zal rijden in de Honda NSX GT3 Evo. Tevens zal hij de jongste coureur zijn die ooit op de Nordschleife gereden heeft. De AlphaTauri-coureur heeft er zelf het volgende over te zeggen: "Ik heb ontzettend veel zin in het evenement in september. Ik kan niet wachten om in de Honda NSX GT3 Evo te rijden, een fantastische auto en tevens een winnende auto is in de GT3-klasse. De Nordschleife is een legendarisch circuit, ik heb het gezien in het videospel van Grand Turismo en daar vond ik het al heel gaaf."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje