Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan

De Grand Prix van Italië verliep dramatisch voor Max Verstappen en Red Bull. Het maakt dat er weer aanpassingen zijn doorgevoerd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Paolo Filisetti, technisch expert van RacingNews365, legt uit wat Red Bull heeft besloten.

Verstappen FP1 Italy
Tech
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt een zeer belangrijke race, want het wordt duidelijk of de trends na de zomerstop worden bevestigd of ondermijnd. Het is met name een weekend waarin Red Bull de kans krijgt om de opgebouwde voorsprong van Max Verstappen te managen en tot het einde van het seizoen te verdedigen. Zoals bekend heeft de RB20 sinds de Grand Prix van Miami aanzienlijke balansproblemen en is het een instabiele en onvoorspelbare auto met veel onderstuur.

De engineers van Red Bull ontdekten een substantieel gebrek aan correlatie tussen de simulaties en de gegevens die op het circuit werden verzameld. Dat leidde tot het besluit om alleen de gegevens van het circuit te analyseren en zo de afstelling van de auto te verbeteren.

Het interessante gerucht gaat dat Verstappen en Sergio Perez in Bakoe met een nieuwe vloer zullen rijden. Het zou gaan om een vloer bestaande uit verschillende onderdelen van drie eerdere updates. Red Bull beschouwt het als de beste oplossing om te voorkomen dat de moeite van de updates zou worden verspild, rekening houdend met het feit dat elk afzonderlijk onderdeel een positieve respons had. 

Kortom, Red Bull ziet het als de enige plausibele keuze gezien de korte tijd. Voor het team uit Milton Keynes moet Bakoe de recente trend van verval doorbreken, ook al is het misschien schijn. Het circuit in Bakoe is niet zo vlak en glad als in Monza, waardoor elk balansprobleem nog meer tot uiting komt. In Azerbeidzjan en vooral in Singapore heeft het team het duidelijke doel om de schade te beperken. Ondertussen werkt de aerodynamische afdeling onder leiding van Enrico Balbo dag en nacht aan de ontwikkeling van een beredeneerde update voor de GP van de Verenigde Staten in Austin.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull