© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull pleit voor verplaatsen wintertesten naar warmere landen

01 mrt. 2018 11:45 Wanda Bisschop 0 reacties
De eerste testweek van Barcelona is bepaald niet verlopen zoals iedere Formule 1 team zich had voorgesteld. Sneeuw en regen zijn een grote spelbreker waardoor de meeste coureurs amper hebben gereden.

Red Bull baalt van mislopen kostbare tijd in Barcelona

Al jaren vormt Barcelona het decor van de wintertesten in de Formule 1. Over het algemeen pakt dit redelijk uit maar dit jaar heeft koning winter ook Barcelona stevig in zijn greep.

De eerste testdag verliep nog redelijk maar ook toen klaagden de coureurs al over de koude omstandigheden waardoor de banden lastig op temperatuur te krijgen waren. Dag twee met Max Verstappen verliep nog kouder met zelfs wat sneeuw aan het einde van de dag, om over de derde testdag nog maar te zwijgen. Alleen Fernando Alonso zette een tijd op de klokken, de anderen hielden zich warm in de paddock.

Ook vandaag is het opnieuw koud en nat op het circuit in Barcelona waardoor de omstandigheden opnieuw niet ideaal zijn.

Als eerste van de topteams heeft Red Bull Racing dan ook zijn ongenoegen over de huidige opzet van de wintertesten uitgesproken.

Teambaas Horner laat aan de aanwezige pers dan ook los dat hij pleit voor een verhuizing van de wintertesten.

"Vanwege de lagere kosten komen we naar Barcelona omdat het logistiek gezien goedkoper is dan naar Bahrein af te reizen maar nu verliezen we hier ook veel geld. We kunnen weinig rijden waardoor we geen kansen krijgen om eventuele problemen tijdig op te lossen."

"Als ze ervoor kiezen om volgend jaar de wintertesten te verplaatsen naar warmere oorden, dan steunen wij dat. Het verlies van de verloren tijd in Barcelona kan je in de eerste drie races echt dwars zitten. We hebben normaal acht testdagen, nu slechts zeven, dus maar drieënhalve dag per coureur."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen