Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull pleit voor verplaatsen wintertesten naar warmere landen

De eerste testweek van Barcelona is bepaald niet verlopen zoals iedere Formule 1 team zich had voorgesteld. Sneeuw en regen zijn een grote spelbreker waardoor de meeste coureurs amper hebben gereden.

Al jaren vormt Barcelona het decor van de wintertesten in de Formule 1. Over het algemeen pakt dit redelijk uit maar dit jaar heeft koning winter ook Barcelona stevig in zijn greep. De eerste testdag verliep nog redelijk maar ook toen klaagden de coureurs al over de koude omstandigheden waardoor de banden lastig op temperatuur te krijgen waren. Dag twee met Max Verstappen verliep nog kouder met zelfs wat sneeuw aan het einde van de dag, om over de derde testdag nog maar te zwijgen. Alleen Fernando Alonso zette een tijd op de klokken, de anderen hielden zich warm in de paddock. Ook vandaag is het opnieuw koud en nat op het circuit in Barcelona waardoor de omstandigheden opnieuw niet ideaal zijn.

Als eerste van de topteams heeft Red Bull Racing dan ook zijn ongenoegen over de huidige opzet van de wintertesten uitgesproken. Teambaas Horner laat aan de aanwezige pers dan ook los dat hij pleit voor een verhuizing van de wintertesten. "Vanwege de lagere kosten komen we naar Barcelona omdat het logistiek gezien goedkoper is dan naar Bahrein af te reizen maar nu verliezen we hier ook veel geld. We kunnen weinig rijden waardoor we geen kansen krijgen om eventuele problemen tijdig op te lossen." "Als ze ervoor kiezen om volgend jaar de wintertesten te verplaatsen naar warmere oorden, dan steunen wij dat. Het verlies van de verloren tijd in Barcelona kan je in de eerste drie races echt dwars zitten. We hebben normaal acht testdagen, nu slechts zeven, dus maar drieënhalve dag per coureur."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"