Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Terugblik: Red Bull presenteert nieuw Nederlands wonderkind met bekende achternaam

We schrijven 12 augustus 2014, dat is vandaag (maandag) exact tien jaar geleden. De Formule 1-koorts laait weer wat op in Nederland. Giedo van der Garde was een jaar eerder de laatste Nederlander in de Formule 1, maar kon geen potten breken in de hopeloos onderontwikkelde Caterham. Maar er gloort hoop aan de horizon. Een terugblik.

Verstappen 2014
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is namelijk Red Bull dat een nieuw wonderkind presenteert in de persoon van Max Verstappen. Een bekende achternaam inderdaad! Het is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen en eenieder die Verstappen sr. een warm hart toedraagt en hem is blijven volgen, weet dat er in Max een nieuw supertalent aan zit te komen.

Max Verstappen wint onder de vleugels van zijn vader namelijk alles in de kartsport. Hij is goed, mogelijk zelfs klappen beter dan zijn vader. Bewijs van die stelling is de manier waarop hij meerdere raceklassen overslaat en in zijn eerste seizoen in de autosport direct naar het prestigieuze Europese Formule 3-kampioenschap gaat. Ook daar wint hij, en hoe.

Natuurlijk wordt (met recht) vaak gewezen op het weekend op de Norisring, waar Verstappen in de stromende regen alle drie de races wint en, op een circuit met vier bochten, seconden per ronde sneller is dan wie dan ook. Maar, in het raceweekend daarvoor pakte hij op Spa-Francorchamps ook al de hattrick en op niet minder fraaie wijze. Meerdere keren werd de latere kampioen Esteban Ocon op de baan verschalkt. 

Verstappen won zo dus zes races op rij en dat ontgaat ook Helmut Marko niet. Hij moet snel handelen, te meer omdat Red Bull zeker niet de enige partij is die op de diensten van de dan nog maar 16 jaar oude Verstappen aast. Marko kan echter schermen met iets waar Mercedes op dat moment om verlegen zit: een F1-stoeltje.

Verstappen reageert

Dat Verstappen naar de F1 gaat is op die twaalfde augustus nog niet bekend, maar het grote speculeren begint. Wat wel duidelijk is, is dat Verstappen het Formule 3-seizoen afmaakt, vanaf dat moment gehuld in Red Bull-kleuren en dat hij aan het einde van het seizoen tevens afreist naar Macau voor de F3-klassieker aldaar.

En Verstappen? Die reageert in een officieel statement: "Het mag duidelijk zijn dat ik erg blij en vereerd ben om deel uit te maken van het Red Bull Junior Team, dat in het verleden veel coureurs heeft begeleid en naar de Formule 1 heeft gebracht."

"Ik zal deze kans met beide handen aangrijpen om zo samen met Red Bull het maximale uit mijn carrière te halen. Ik wil Helmut Marko bedanken voor zijn bijdrage in dit geheel en voor het mogelijk maken van deze samenwerking. Ik wil Red Bull bedanken voor het vertrouwen in mij."

'Het maximale uit mijn carrière halen'. Het zijn woorden die met de kennis van nu een extra lading hebben gekregen. Het 16-jarige ventje van de foto hierboven - die foto werd op 11 augustus, één dag voor de bekendmaking op de Red Bull Ring - is een hele grote meneer geworden in de Formule 1.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld