Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Red Bull presteerde ruim voldoende, maar Verstappen verdient een tien"

Terugkijkend op de eerste helft van 2019 geeft voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde Max Verstappen een tien voor zijn presteren. De Nederlander bleef foutloos, iets wat wat hem betreft niet van Red Bull gezegd kan worden.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet dat Giedo van der Garde vindt dat Red Bull het slecht heeft gedaan in het de eerste twaalf races, integendeel: "Red Bull heeft samen met Honda natuurlijk goede stappen weten te zetten. Met name in de laatste paar races hebben ze daar met een paar goede updates de auto helemaal op orde gebracht", aldus de Racing Team Nederland-coureur in gesprek met RacingNews365.

Toch stipt hij ook een puntje van kritiek aan als het over Red Bull gaat: "In de laatste jaren was het chassis van Red Bull altijd het sterkste wapen van dat team, maar aan het begin van het seizoen was dat niet het geval. Juist na de stappen die ze eind vorig jaar maakten, hadden we op dat vlak in de eerste races meer van hen verwacht. Natuurlijk, er werden nieuwe voor- en achtervleugels geïntroduceerd, maar in grote lijnen bleven de reglementen onveranderd."

Hoe knap Van der Garde het ook vindt dat Red Bull alsnog die inhaalslag heeft weten te maken, hij is en blijft het meest onder de de indruk van Max Verstappen: "Ik beoordeel het seizoen van Red Bull met een acht, maar Verstappen krijgt van mij een tien. Hij werkte gewoon een erg goed begin van het seizoen af."

"Max maakte bijna geen fouten, reed goede kwalificaties en races en als hij de kans had om een podiumplaats te pakken, liet hij die kans niet ontglippen. Bovendien wist hij altijd belangrijke punten te scoren op het moment dat hij geen aanspraak maakte op het podium. Wat dat betreft heeft hij dus altijd het maximale uit zichzelf en de bolide weten te halen."

Nu Verstappen volgens Vd Garde in 'een lekkere flow' zit, kunnen er nog meer overwinningen volgen op de twee zeges die Verstappen al wist te behalen in 2019: "Interlagos ligt hem goed en ook in Mexico en Singapore moet hij een gooi kunnen doen naar de zege."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

4 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam