Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull Racing en Aston Martin presenteren Valkyrie AMR Pro

Red Bull Racing en Aston Martin hebben op de Geneva International Motor Show de nieuwe Aston Martin Valkyrie AMR Pro gepresenteerd. Het is de circuitversie van de 'gewone' Valkyrie.

De samenwerking tussen het Red Bull Formule 1-team en Aston Martin leverde enge tijd geleden al de niet kinderachtige Aston Martin Valkyrie op. Het is een hypercar getekend door Red Bull's topontwerper Adrian Newey. In Geneve hebben beide partijen een nog extremere versie van de Valkyrie gepresenteerd, de Valkyrie AMR Pro. De Valkyrie is op een aantal punten stevig aangepakt om tot de AMR Pro te komen. Onder andere de vleugelelementen aan zowel de voor- als achterzijde zijn een stuk breder geworden en het oppervlak van de wagen is aangepast voor nog meer aerodynamisch gewin. Luxe items als verwarming en elektronische displays zoals bedoeld voor de weg, zijn gestript. De wielophanging is compleet gemaakt van carbon fibre en ga zo maar door.

Niet alle specificaties zijn bekend gemaakt, maar Adrian Newey wil wel kwijt dat de AMR Pro in staat is tot indrukwekkende rondetijden op het circuit: "Ik laat voorspellingen graag aan de fans over, maar de prestaties van deze wagen zijn ronduit indrukwekkend te noemen." "De reguliere Valkyrie heb ik ontworpen op basis van alle kennis die ik heb opgedaan in de Formule 1, waarbij ik bij het tekenen van de Valkyrie AMR bovendien niet gehinderd werd door beperkingen die straatauto's met zich mee brengen. Deze auto hoeft bepaald niet praktisch te zijn!" De V12 hybride-motor van de Valkyrie AMR Pro levert meer dan 1100pk en weegt niet meer dan 1000 kilo. In totaal zullen er slechts 25 van gebouwd gaan worden, tegenover 150 reguliere Valkryie's.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024