Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull reageert op probleem Verstappen: "Dit is waarom we testen"

Sergio Perez zal op zaterdag aan de bak moeten om verloren tijd goed te maken, zo benadrukt het Red Bull-team, dat ondanks een 'kinderziekte' terugkijkt op een positieve testdag.

Red Bull screen pitbox testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365
Op vrijdag kwam Sergio Perez in de ochtend tot een mooi aantal van 76 ronden, maar in de middag bleef de teller bij Max Verstappen steken op een relatief laag aantal van 47 ronden. Daarom zal de Mexicaan op zaterdag, als hij de hele dag achter het stuur van de RB19 mag zitten, hard aan de bak moeten.

Dat vertelt tenminste Gianpiero Lambiase, race-engineer van Max Verstappen, maar als Head of Race Engineering ook verantwoordelijk voor een goed verloop van de testdagen. "In de ochtend was Checo productief en heeft hij een mooi aantal kilometers kunnen rijden. Hij kwam goed op gang en gaf goede feedback."

Een goed begin in aanloop naar zijn zaterdag, concludeert Lambiase. "De focus bij Checo lag op het afwerken van een stabiele run, waarbij we een aantal cruciale procedures en systeemchecks hebben doorlopen. Een goede basis voor hem om op zaterdag op verder te bouwen, als hij een volle dag in de wagen zit."

Probleempjes

In de middag was het de beurt aan Verstappen, maar door problemen kwam hij dus niet verder dan 47 ronden. Lambiase vertelt dat Perez daardoor wat extra werk zal moeten verrichten. "In de middag hadden we last van een kleine 'kinderziekte', waardoor we wat tijd zijn verloren."

"Dit is echter de reden dat we komen testen, zodat we deze problemen kunnen voorkomen op de momenten dat het erom gaat. Daardoor wordt het een volgepakt programma op zaterdag, zodat we met alle benodigde data de testdagen af kunnen sluiten."

Toch sluit Lambiase graag op een positieve noot af: "Wat we in de middag hebben kunnen concluderen na Max zijn korte runs, is dat we hard op weg zijn naar een goed racepakket. Zijn anderhalve testdag is voorbij gevlogen, maar Max voelt zich comfortabel in de auto en is klaar voor de strijd."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend