Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull reageert op probleem Verstappen: "Dit is waarom we testen"

Sergio Perez zal op zaterdag aan de bak moeten om verloren tijd goed te maken, zo benadrukt het Red Bull-team, dat ondanks een 'kinderziekte' terugkijkt op een positieve testdag.

Op vrijdag kwam Sergio Perez in de ochtend tot een mooi aantal van 76 ronden, maar in de middag bleef de teller bij Max Verstappen steken op een relatief laag aantal van 47 ronden. Daarom zal de Mexicaan op zaterdag, als hij de hele dag achter het stuur van de RB19 mag zitten, hard aan de bak moeten. Dat vertelt tenminste Gianpiero Lambiase, race-engineer van Max Verstappen, maar als Head of Race Engineering ook verantwoordelijk voor een goed verloop van de testdagen. "In de ochtend was Checo productief en heeft hij een mooi aantal kilometers kunnen rijden. Hij kwam goed op gang en gaf goede feedback." Een goed begin in aanloop naar zijn zaterdag, concludeert Lambiase. "De focus bij Checo lag op het afwerken van een stabiele run, waarbij we een aantal cruciale procedures en systeemchecks hebben doorlopen. Een goede basis voor hem om op zaterdag op verder te bouwen, als hij een volle dag in de wagen zit."

Probleempjes

In de middag was het de beurt aan Verstappen, maar door problemen kwam hij dus niet verder dan 47 ronden. Lambiase vertelt dat Perez daardoor wat extra werk zal moeten verrichten. "In de middag hadden we last van een kleine 'kinderziekte', waardoor we wat tijd zijn verloren." "Dit is echter de reden dat we komen testen, zodat we deze problemen kunnen voorkomen op de momenten dat het erom gaat. Daardoor wordt het een volgepakt programma op zaterdag, zodat we met alle benodigde data de testdagen af kunnen sluiten." Toch sluit Lambiase graag op een positieve noot af: "Wat we in de middag hebben kunnen concluderen na Max zijn korte runs, is dat we hard op weg zijn naar een goed racepakket. Zijn anderhalve testdag is voorbij gevlogen, maar Max voelt zich comfortabel in de auto en is klaar voor de strijd."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen