Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Red Bull-reserve Albon draait er niet omheen: "Zwaar om dit jaar naar F1-races te kijken"

Alexander Albon werd aan het einde van vorig seizoen aan de kant geschoven door Red Bull Racing. De Thai had het moeilijk als teamgenoot van Max Verstappen en daarom besloten Helmut Marko en Christian Horner voor de ervaren Sergio Perez te kiezen in 2021. Een keuze die voor Albon logischerwijs hard aan kwam.

Albon DTM
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Dit jaar komt Alexander Albon uit als reserve Formule 1-coureur en DTM-coureur bij Red Bull. Op het circuit van Monza sprak RacingNews365 exclusief met de Thai over de situatie waarin hij zich op dit moment in bevindt. Zijn rol achter Max Verstappen en Sergio Perez zorgt voor gemengde gevoelens bij de coureur.

"Natuurlijk speel ik nog steeds een rol in het team en daarom ben ik ook heel blij met feit dat Red Bull het dit F1-seizoen zo goed doet. Toch ben ik logischerwijs ook wat teleurgesteld, omdat ik zelf dit jaar niet in de wagen zit. Ik ben een sportman en je ambieert het hoogst haalbare, dus daarom was het vooral de eerste race in Bahrein lastig om te zien dat ik zelf niet mee deed. Het blijft lastig om naar Formule 1-races te kijken dit seizoen", aldus de eerlijke Albon in een stralend Italiaans zonnetje.

"Doordat ik nog steeds een rol speel in het F1-team van Red Bull, kan ik wel iets beter omgaan met het feit dat ik op dit moment zelf niet in de Formule 1 rijd, maar toch is het niet makkelijk. Ik zou namelijk graag zelf weer rijden in de Formule 1 en hopelijk gaat dat in de toekomst ook weer lukken. Daarom blijf ik ook keihard werken in de simulator en nu ook in de DTM-klasse. Dat is een compleet andere categorie, maar het is mooi om op zo'n competitief niveau te kunnen racen."

Gevraagd naar een Esteban Ocon-situatie, die een jaar lang aan de kant stond als testrijder bij Mercedes en daarna weer terugkeerde in de koningsklasse van de autosport, reageert Albon bevestigend. "Dat is inderdaad het scenario dat ik voor ogen heb en daarover ben ik natuurlijk ook in goed contact met Red Bull. Je moet constant blijven kijken naar wat mogelijk is en daar dan op in kunnen spelen."

De Britse Thai heeft het Formule 1-vizier volledig gericht op 2022: "Natuurlijk was er eind vorig jaar geen mogelijkheid meer om ergens anders in te stappen en dus moet ik me vooral richten op volgend seizoen. In de tussentijd blijf ik me volledig inzetten als reserve-coureur binnen het team en zal ik veel tijd doorbrengen in de simulator. Op die manier kan ik mijn steentje bijdrage aan het team."

Albon zal ook de komende weken vaak terug zijn te vinden in de simulator van Red Bull om zodoende het team van feedback te voorzien. Tevens zal de Thai nog enkele races in het DTM-kampioenschap rijden. Eerder liet Albon tegenover deze site weten ook daarin competitief te willen zijn.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt