Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

"Red Bull rijdt met dezelfde afstelling als in Frankrijk"

'Never change a winning team'. Het is een gezegde dat in verschillende sporten van toepassing is en iets dat Red Bull ter harte heeft genomen. De auto waarmee Max Verstappen de Grand Prix van Frankrijk won, lijkt qua afstelling namelijk exact hetzelfde als de wagen waarmee hij aan de GP van Stiermarken begint.

Verstappen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft nog eens goed naar de afstelling van de auto van Max Verstappen in Frankrijk gekeken en concludeerde dat deze zeer veel overeenkomsten had met de eigenschappen van de RB16B die dit weekend in Oostenrijk rijdt.

"Het is interessant om te zien hoe Red Bull heeft vastgehouden aan de aerodynamica waarmee men reed in Frankrijk, ondanks dat de Red Bull Ring een heel ander circuit heeft met andere karakteristieken. Ze rijden met dezelfde achtervleugel als in Frankrijk, met weinig vleugel zowel bij de voor- als achtervleugel. Dat betekent dat Red Bull met de vloer een hoge downforce ontwikkelt waardoor de vleugels slechts de balans van de wagen in orde houden", analyseert La Gazzetta.

De poleposition van Max Verstappen laat volgens de krant zien dat Red Bull een hele snelle auto heeft. "Op racepace lijken ze zelfs twee tienden sneller te zijn dan de concurrentie, die machteloos toekijkt", is het oordeel.

Toto Wolff van Mercedes denkt volgens La Gazzetta dan ook dat 'Honda de motor sterker heeft gemaakt toen men onderdelen voor de betrouwbaarheid heeft vervangen'. Dat is echter niet zo, weet de sportkrant.

"Honda liet al tijdens de testdagen in Bahrein zien dat men een heel sterke power-unit heeft, veel sterker dan die van vorig jaar", schrijft het. "Niet alleen op het gebied van de motor, maar ook vooral de oplaadsystemen zijn voor aanvang van dit seizoen veel beter geworden. Dat is een belangrijk gegeven op de Red Bull Ring, het circuit ligt namelijk op hoogte, waardoor de kracht van de motor minder wordt en het elektronische gedeelte/hybride gedeelte van de motor nog belangrijker wordt om kracht te genereren."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team