Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Schaf zusterteams per 2021 af"

Wat Red Bull-teambaas Christian Horner betreft schaft de Formule 1 per 2021 de zogenaamde zusterteams in de Formule 1 af. De Engelsman vreest een machtspositie van bijvoorbeeld Ferrari.

Christian Horner snapt dat het uitwisselen van technische gegevens tussen teams financieel voordelig kan zijn er keurt dat derhalve goed. Daar moet het wat Horner betreft echter ook bij blijven. Hij zou het bijvoorbeeld niet eerlijk vinden als de windtunnels van zowel Red Bull als Toro Rosso enkel draaien ten behoeve van Red Bull Racing alleen: "Wij hebben onze windtunnels dan ook nog nooit op een dergelijke manier ingezet", zo laat Horner in gesprek met Motorsport-Total weten.

Ferrari zou volgens Horner een dergelijke constructie na kunnen streven met zowel Haas F1 als Sauber, iets wat tegen het zere been is van de Red Bull-kopman: "We willen niet dat Ferrari als fabrieksteam profiteert van het werk in de windtunnels van twee klantenteams." Christian Horner noemt 2021, waarin de Formule 1 sowieso een grondige metamorfose op zowel technisch als sportief vlak staat te wachten, als 'het ideale jaar' om dergelijk intensieve samenwerkingen tussen teams aan banden te leggen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"