© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Schaf zusterteams per 2021 af"

17 okt. 2018 12:05 Jan van der Burgt 2 reacties
Wat Red Bull-teambaas Christian Horner betreft schaft de Formule 1 per 2021 de zogenaamde zusterteams in de Formule 1 af. De Engelsman vreest een machtspositie van bijvoorbeeld Ferrari.

Christian Horner snapt dat het uitwisselen van technische gegevens tussen teams financieel voordelig kan zijn er keurt dat derhalve goed. Daar moet het wat Horner betreft echter ook bij blijven.

Hij zou het bijvoorbeeld niet eerlijk vinden als de windtunnels van zowel Red Bull als Toro Rosso enkel draaien ten behoeve van Red Bull Racing alleen: "Wij hebben onze windtunnels dan ook nog nooit op een dergelijke manier ingezet", zo laat Horner in gesprek met Motorsport-Total weten.

Ferrari zou volgens Horner een dergelijke constructie na kunnen streven met zowel Haas F1 als Sauber, iets wat tegen het zere been is van de Red Bull-kopman: "We willen niet dat Ferrari als fabrieksteam profiteert van het werk in de windtunnels van twee klantenteams."

Christian Horner noemt 2021, waarin de Formule 1 sowieso een grondige metamorfose op zowel technisch als sportief vlak staat te wachten, als 'het ideale jaar' om dergelijk intensieve samenwerkingen tussen teams aan banden te leggen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen