Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull slaat grote slag met contractverlenging belangrijk kopstuk

Red Bull heeft een grote slag geslagen op technisch vlak. Chief Engineer Paul Monaghan heeft namelijk het voorbeeld van technisch directeur Pierre Waché gevolgd en zijn contract verlengd.

Monaghan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het aangekondigde vertrek van Adrian Newey was het de vraag of er een leegloop bij Red Bull plaats zou vinden. Het antwoord is voorlopig nee. RacingNews365 kon recent onthullen dat technisch directeur Pierre Waché zijn contract heeft verlengd en nu is duidelijk geworden dat ook Chief Engineer Paul Monaghan zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis heeft gezet. Zo blijft wederom een belangrijk kopstuk aan.

Monaghan maakt al sinds 2005 onderdeel uit van het Red Bull-project. De 56-jarige Brit was eerder werkzaam bij McLaren, Benetton, Renault en Jordan en vervult inmiddels al jaren de rol van Chief Engineer bij het team uit Milton Keynes. Zijn ervaring zal ongetwijfeld van pas komen als de reglementen flink op de schop gaan in 2026.

Ook Max Verstappen zal tevreden toekijken hoe Red Bull nu twee kopstukken langer heeft vastgelegd. De Nederlander heeft meermaals aangegeven dat de belangrijkste mensen binnen Red Bull op hun plek moeten blijven zitten. De contractverlenging van Monaghan zal daarom met open armen worden ontvangen door Verstappen.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"