Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Red Bull snapt niets van Ferrari in Mercedes-strijd: "Ze hebben half werk geleverd"

Charles Leclerc probeerde in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi Mercedes te misleiden met een slim trucje. De Monegask liet Sergio Perez, die een straf kreeg, passeren, zodat hij voor George Russell kon eindigen. Het plannetje mislukte, waardoor Mercedes tweede werd in het constructeurskampioenschap. Christian Horner spreekt van een mislukte actie.

Leclerc Abu Dhabi 7
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een vreemd beeld tijdens de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Charles Leclerc liet Sergio Perez passeren in een ultieme poging om Mercedes in de luren te leggen en Ferrari zo de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te schenken. Perez kreeg een straf van vijf seconden voor een touché met Lando Norris en het leek Leclerc een goed idee om George Russell op te houden en zo een extra positie te pakken.

Uiteindelijk zou het plannetje niet slagen, want Russell finishte binnen vijf seconden van Perez en eiste de derde plaats op. Zo kwam Ferrari drie punten tekort om Mercedes te passeren. Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij snapt waarom Leclerc en Ferrari het probeerden. De Brit vindt echter wel dat er meer in had gezeten.

"Het was een logische actie van Ferrari, alleen hebben ze maar half werk geleverd", stelt Horner. "Ze lieten Checo passeren, terwijl hij in die sector al liet zien dat je iemand flink kan ophouden (in 2021 toen hij Lewis Hamilton ophield om Verstappen te helpen, red.). Ik denk dat Leclerc Russell iets meer had moeten hinderen om zo de extra seconde te pakken. Voor ons betekent het alleen maar dat we een andere buurman krijgen volgend jaar", zo doelt hij op de verdeling van de pitboxen in de pitstraat.

Vasseur legt uit wat Ferrari wilde bereiken

Ferrari-teambaas Fred Vasseur legt uit dat Ferrari op een eerlijke manier een trucje wilde uithalen. "Je moet je voorstellen dat je Russell alleen kan blokkeren als Perez er ook tussen rijdt. Het zou altijd uitkomen op honderdsten van een seconde. Ik ben er zelf niet zo'n fan van, maar we deden ons best op een eerlijke wijze."

Maar wat was het idee achter het trucje van Leclerc? "We lieten Perez gaan zodat hij DRS zou krijgen op het rechte stuk. Dat had ons moeten helpen in de strijd om de tweede plaats, maar het was uiteindelijk niet genoeg", sluit Vasseur af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola