Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull spot problemen bij de concurrentie: "Onze auto deed het meteen"

De eerste testdag in Bahrein verliep op rolletjes voor Max Verstappen en Red Bull. Helmut Marko ziet dat de concurrentie wat meer problemen had.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

143 ronden en de snelste tijd: Red Bull is weleens slechter aan de testdagen begonnen. Max Verstappen had het naar zijn zin in de RB20 en liet zien dat het team uit Milton Keynes een goede auto tot haar beschikking heeft. Wanneer Helmut Marko na afloop de vraag krijgt of hij meer van Mercedes en Ferrari verwacht had, kan de Oostenrijker het niet laten om gevat te reageren.

"Ik denk vooral dat ze niet hadden verwacht wat wij hebben gedaan", begint Marko zijn verhaal tegenover NU.nl. "Mercedes had wat problemen, maar onze auto deed het gewoon vanaf het eerste moment. Het concept werkt. We zijn trots en blij. De betrouwbaarheid is ongelooflijk en we kunnen hierop verder ontwikkelen. Het ziet er allemaal goed uit."

Problemen bij de concurrentie

Marko zag al dat de belangrijkste concurrenten wél tegen problemen aanliepen. "Kijkend naar bandenslijtage lijkt het erop dat Ferrari weer meer problemen heeft dan wij. De McLaren vertoonde wat nerveus gedrag. Mercedes kan ik niet goed beoordelen. Ik begrijp niet helemaal wat die op de eerste dag gedaan hebben, maar ik denk wel dat ze sneller zijn geworden."

Toch kijkt Marko vooral naar zijn eigen team. "We kunnen vertrouwen hebben. De eerste feedback van Max was positief. Alle veranderingen die we hebben doorgevoerd in de afstelling werkten naar behoren. De auto reageerde goed, het was vooral finetunen wat we hebben gedaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China