Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
RB18

Red Bull spreekt suggestie tegen: "Updates niet enkel op Verstappen gericht"

Max Verstappen heeft de afgelopen races, ten opzichte van Sergio Perez, meer profijt gehad van de ontwikkelingen bij Red Bull. De auto ligt hem nu beter, iets was volgens de Oostenrijkse renstal gewoon toeval is.

Verstappen win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is de tweede seizoenshelft van de Formule 1 aan het domineren. De Nederlander wint race na race, terwijl teamgenoot Sergio Perez niet altijd even goed mee kan komen. Eerder dit seizoen, bijvoorbeeld in Monaco, was de Mexicaan juist ijzersterk. De verklaring van hemzelf is dat het doorontwikkelen van de RB18 gunstiger uitpakte voor Verstappen.

Hierbij leek de Nederlander een soort voorkeur te krijgen, maar daar is volgens de Red Bull-prominenten niets van waar. Pierre Wache, technisch directeur van Red Bull, legt aan onder meer RacingNews365 uit hoe het ontwikkelingsproces dit jaar is verlopen. "Het is duidelijk dat we veel hebben geleerd. Als je grote problemen tegenkomt, dan leer je daar des te sneller van, mits je het snel oplost."

Op een paar uitvalbeurten in de openingsfase van het F1-seizoen na leek Red Bull geen grote problemen te hebben. "Maar het is niet alsof er helemaal geen problemen waren dit jaar", benadrukt Wache. "We vechten op een zeer hoog competitieniveau. Ferrari is ontzettend snel, soms zelfs sneller dan wij zijn. Zij hebben wat betrouwbaarheidsproblemen gehad, maar ze zijn erg snel."

Dat de auto door het doorontwikkelen ervan beter bij Verstappen is gaan passen, is een direct gevolg van de updates, maar alsnog toeval: "Als wij de auto doorontwikkelen, dan gaan we voor de beste performance. Dat is dan vervolgens ten gunste van Max, maar dat is niet het doel geweest van de update. Dat is altijd puur het doorontwikkelen van de auto geweest", zo legt hij uit.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken