Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull stelt helder doel voor Perez in tweede helft Formule 1-seizoen

Voor de coureurs en de teams is de zomerstop naast een welverdiende vakantie ook het moment om terug te blikken op de eerste helft van het Formule 1-wereldkampioenschap. Zo ook bij het team van Red Bull, waar ze een helder doel voor ogen hebben voor Sergio Perez.

Horner Perez Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull gaat de zomerstop in met 12 behaalde overwinningen tijdens de eerste helft van het 2023-seizoen, een winpercentage van 100 procent. Van deze 12 overwinningen werden er tien gewonnen door Max Verstappen en twee door teamgenoot Sergio Perez. Het verschil tussen de twee Red Bull-coureurs lijkt vooral tijdens de kwalificaties groot, zo kwalificeert Verstappen zich gemiddeld op de derde plek en Sergio Perez op plek 9.41.

In de ESPN-podcast 'Unlapped' blikt Red Bull-teambaas Christian Horner terug op de Grand Prix van België en de eerste seizoenshelft van de teamgenoot van Verstappen. Zo ging Checo met een tweede plaats in België de zomerstop in. Is dit een mentale boost voor hem? Dat zou het volgens Horner wel moeten zijn. "Hij moet wat zelfverzekerdheid daaruit halen. Hij is ontzettend sterk op de zondag, hij racete heel erg hard. Hij had geen geluk bij de sprintrace op zaterdag vanwege de schade die hij had. Maar dan zondag, hij pakte de leiding, hij passeerde aan de buitenkant bovenaan de heuvel en leidde de eerste 17 rondes de Grand Prix. Hij finishte op de tweede plaats, dus hij kan daar veel positiviteit uit halen."

"Dat zal zeker zijn doel zijn"

De teambaas geeft toe dat de kwalificaties voor Checo nog een punt van aandacht zijn. "Er zijn natuurlijk een aantal dingen op de zaterdagen waar hij de tweede helft van het jaar op zal focussen, maar hopelijk heeft hij een beetje vrije tijd, een beetje tijd om uit te rusten. En ik denk dat hij volop gemotiveerd weer terug komt voor de tweede helft van het jaar."

De doelstelling voor Perez is dan ook helder. "Ik denk dat je een race of twee wil winnen, en in het tweede gedeelte van het seizoen zal dat zeker zijn doel zijn. Ik ben er zeker van dat hij het fantastisch zou vinden om de Mexicaanse Grand Prix te winnen. Maar hij zal zeker op zijn minst tweede willen zijn in het wereldkampioenschap", concludeert Horner.

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"