© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull stelt onderzoek in naar defecte koppeling Max Verstappen

10 jul. 2017 10:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bul Racing stelt een onderzoek in naar de defecte koppeling van Max Verstappen. De Nederlander viel bij de GP van Oostenrijk al in de eerste honderden meters uit. Nadat Verstappen moeilijk van zijn plaats kwam werd hij in de eerste bocht van de baan geramd door Daniil Kvyat.

Red Bull weet nog niet of koppeling kapot ging bij start of door crash

Verstappen probeerde nog wel om zijn weg te vervolgen, maar moest zijn RB13 enkele honderden meters verder parkeren met een defecte koppeling. Zelf gaf Max na afloop aan dat er tijdens de opwarmronde al een probleem was met de koppeling. Hierdoor ging de start ook volledig mis.

Teambaas Christian Horner laat weten dat het team de problemen gaat onderzoeken. Bij teamgenoot Daniel Ricciardo werd na afloop van de kwalificatie al een probleem met de koppeling geconstateerd. De volledige drukgroep werd voor aanvang van de race vervangen.

"De auto van Max schoot in de anti-stall op de grid wat zorgde voor een slechte start. Daarna werd hij slachtoffer van een incident tussen Kvyat en Alonso. Hierdoor spinde Max en toen hij zijn weg wilde vervolgen had hij een technisch probleem, wat waarschijnlijk veroorzaakt werd door de koppeling."

"We gaan dit onderzoeken om er ook achter te komen of dit het gevolg was van het incident of het probleem op de grid."

Voor Max Verstappen betekende het alweer de vijfde uitvalbeurt in zeven wedstrijden. De laatste drie races kwam de Nederlander niet aan de finish.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen