Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull stelt zwalkende Perez ultimatum

Sergio Perez kan zomaar aan zijn op een-na-laatste weekend bij Red Bull Racing bezig zijn en een crash in de kwalificatie zal daar vast niet bij helpen. Teamadviseur Helmut Marko stelt een ultimatum voor Perez.

Perez FP3 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Sergio Perez onder zware druk staat bij Red Bull Racing, dat is inmiddels wel bekend. Hij staat voor twee cruciale races, want zijn positie binnen het team wordt na de race op Spa-Francorchamps van volgende week besproken bij de Oostenrijkse renstal.

In Hongarije crashte hij op de zaterdag opnieuw in de kwalificatie, net zoals hij dat op Silverstone deed. Kan de Mexicaan nog iets doen om zijn plek veilig te stellen, is dan ook de vraag aan Helmut Marko. "We blijven bij onze aanpak. We wachten op de volgende race en dan gaan we samen zitten om ons voor te bereiden en te kijken wat we gaan doen", zo is het antwoord van Marko bij Sky DE.

Liam Lawson staat daarbij in de Oostenrijkse wachtkamer om Perez op te volgen. Hij werkte anderhalve week geleden een test af op Silverstone. Hoe kijkt Marko naar zijn ontwikkeling en de prestaties van de Nieuw-Zeelander, die Perez eventueel op zal volgen?

"Nogmaals, we wachten de volgende race op Spa af en dan zullen we een beslissing nemen. Maar Lawson heeft niet alleen die test gedaan. Hij heeft ook bijvoorbeeld veel in de simulator gezeten, dus hij is zeker een kandidaat als het tot een noodzakelijke kandidaat zou kunnen komen", zo sluit Marko af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'