Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull stipt cruciaal punt aan waarmee ze Verstappen aan de titel kunnen helpen

Red Bull en de negen andere teams gaan een intensief jaar tegemoet. Vanaf dag een zal de auto namelijk in een snel tempo moeten worden doorontwikkeld, want zo gaat de titel worden gewonnen.

Red Bull onthulde op woensdag de nieuwe wagen, maar eigenlijk was er weinig tot niets aan te ontdekken. Het ging om een veredeld conceptmodel, dat in een Red Bull-jasje was gestoken. De komende maanden zal de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez drastisch veranderen, benadrukt Christian Horner, die benadrukt hoe enorm de veranderingen zijn die we dit jaar aan de auto's zien. "Je kan altijd leren van het verleden, je verbetert jezelf altijd en je kan lering trekken uit de ervaringen van vorig jaar. Maar met een compleet nieuwe regelset, zal het uiteindelijk allemaal draaien om de ontwikkeling. Het draait erom hoe snel je deze nieuwe regels helemaal begrijpt, want het is de grootste verandering in de Formule 1 in de laatste 30 à 40 jaar." Volgens Horner zullen de ontwikkelingen elkaar dan ook in een moordend tempo opvolgen. "Het zal razendsnel gaan en door toedoen van het budgetplafond zal iedereen ook zeer efficiënt te werk gaan", concludeert de Brit.

Heeft Red Bull iets gemist?

Zoals we in het verleden soms wel eens zagen bij grote regelveranderingen, kan een team zo maar de plank misslaan. Horner gelooft niet dat Red Bull dat zal overkomen, maar je kan natuurlijk nooit uitsluiten dat je iets over het hoofd hebt gezien. "Ons doel is om de titel te behouden, maar we weten natuurlijk niet of we iets hebben gemist in de regels." "Is er een team dat iets geniaals heeft gevonden en hebben wij dat misschien gemist om dat we veel pijn en moeite in ons 2021-seizoen hebben gestopt?", vraagt de teambaas van Verstappen en Perez zich hardop af. Hij gelooft van niet: "Ik vertrouw erop dat we een goede auto hebben. De RB18 komt tot leven en het was fantastisch om de bolide op woensdag te zien bij de presentatie. Er zit enorm veel werk in en het team heeft het geweldig gedaan. Ik kijk er naar uit om de wagen al brullend op het asfalt aan het werk te zien. Door de nieuwe regels is de filosofie helemaal omgegooid vergeleken met vorig jaar", verklapt hij. Red Bull moest namelijk het roer om gooien, legt Horner uit. "Elk onderdeel is nieuw dit jaar. Door het ground effect is de hele filosofie van de wagens anders, waardoor we deze ook helemaal op een andere wijze hebben moeten ontwikkelen. We zullen nog veel moeten leren, net als iedereen, en het zal een ontwikkelingsrace worden tussen de eerste en laatste GP van het seizoen", aldus Horner. "We zullen nooit twee races achter elkaar precies dezelfde auto's zien. De bolide evolueert constant".

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"