Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull stipt reeks zwakke punten van dominante RB19 aan

De Red Bull RB19 is nog altijd ongeslagen, maar blijft dat zo in 2023? Dat is nog maar de vraag. Technisch directeur Pierre Wache legt uit.

Perez Hamilton Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoewel de RB19 van het topteam de Formule 1 keihard domineert met Max Verstappen en Sergio Perez achter het stuur, legt technisch directeur Pierre Wache uit dat niets vanzelfsprekend is in de koningsklasse. Is de auto echt een van de beste aller tijden? Of zijn er toch wat zwakke punten?

Zwakke punten zijn er zeker, dat legt hij uit aan Autosport. "Alles houdt me 's nachts wakker! Ik denk dat het team goed is omdat we nog steeds realistisch zijn. Niets in vanzelfsprekend. Ik denk dat in het geval van hoge downforce, en vooral bij zeer hoge downforce-banen zoals in Boedapest en in Monaco, onze zwakke punten naar voren komen. Ook in de kwalificatie en bij lage snelheden."

Sterker nog, volgens de technisch directeur van het Oostenrijkse topteam zijn 'sommige teams beter in daarin een compromis vinden'. "En dat is iets waar we meer aan moeten verbeteren."

Gevraagd of het de best ontworpen F1-bolides ooit is, antwoordt Wache: "Ik denk het niet. Misschien realiseren we ons dat volgend jaar, want ik hoop dat de auto van volgend jaar in absolute zin beter zal zijn dan deze. Het succes van de auto is geweldig, maar ik denk dat het een combinatie is van auto en coureur. Het is ook al het harde werk dat sinds 2014 is verricht."

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije