Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull stond bolide af aan FIA voor verplichte uitgebreide controle

Na het afgelopen Grand Prix-weekend moest Sergio Perez zijn wagen inleveren bij de FIA. De autosportfederatie voerde namelijk een uitgebreide controle uit aan de wagen met nummer elf.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Kort voor de start van het seizoen kondigde de FIA aan dat het autosportbond de duimschroeven dit jaar iets aan zouden gaan draaien. Dit seizoen wordt er namelijk uitvoeriger gecontroleerd op onregelmatigheden op of aan de Formule 1-bolides. De technische afdeling voert altijd al routinecontroles uit na verschillende sessies, maar daarbij worden de wagens niet in detail gecontroleerd. Dat is namelijk simpelweg onmogelijk.

Tegenwoordig wordt er daarom na elke race willekeurig één Formule 1-bolide uitgekozen die vervolgens in detail zal worden gecontroleerd. Mochten er in dat geval dingen worden gevonden die niet in de haak zijn, dan kunnen er onderdelen in beslag worden genomen en kunnen de stewards als de FIA daar aanleiding toe ziet, een onderzoek starten.

In Bahrein was het meteen de beurt aan Valtteri Bottas' wagen, die de controle met verve doorstond. De Alfa Romeo van Kimi Raikkonen volgde in Imola en in Portugal was het de beurt aan de McLaren van Lando Norris. Bij alle drie de bolides werden geen afwijkingen gevonden. In Spanje was het afgelopen raceweekend de beurt aan wagen nummer elf van Sergio Perez, die dus willekeurig werd gekozen.

De FIA kreeg de RB16B voor de neus en besloot in te zoomen op het brandstofsysteem van de Red Bull-bolide en alle bijbehorende onderdelen. Na de uitgebreide controle van de tientallen onderdelen, uiteenlopend van de brandstofcel tot aan de sensoren en kabels, kreeg Red Bull een duimpje omhoog van Jo Bauer, die zich als technisch hoofd namens de FIA bezig houdt met de technische aspecten van de Formule 1.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"