Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull stuurt 24-jarige Auer naar opleidingklasse in Nieuw-Zeeland

Een opmerkelijke stap in de carrière van Lucas Auer. De 24-jarige Oostenrijker, die sinds kort deel uitmaakt van het Red Bull-juniorteam, zal komende winter zijn kunsten vertonen in de Nieuw-Zeelandse Toyota Racing Series. Die klasse wordt normaliter door jonge talenten, meestal in hun tienerjaren, als opstapje gebruikt om zichzelf in de spotlights te rijden.

Zo waren de Nederlander Richard Verschoor en Ferrari-talenten Robert Shwartzman en Marcus Armstrong nog in het TRS-seizoen van 2018 te bewonderen. Elk van de jongelingen heeft inmiddels nog niet de leeftijd van 20 jaar bereikt.

Auer, het neefje van tienvoudig Grand Prix-winnaar Gerhard Berger, moet in rap tempo licentiepunten gaan verzamelen. Red Bull zet niet voor niets op hem in: de Oostenrijkse equipe heeft geloof in haar landgenoot, die in de afgelopen vier seizoenen uitkwam in de DTM. Aldaar schreef Auer vier wedstrijden op zijn naam. Het familielid van Berger vertrekt uit de DTM, omdat werkgever Mercedes de klasse aan het einde van dit jaar de rug besloot toe te keren. Doordat Auer jarenlang actief was in de DTM, is zijn puntentotaal voor een Formule 1-superlicentie bijzonder laag te noemen. De 24-jarige heeft in de afgelopen drie jaren slechts vijf schamele puntjes bij mogen tellen, waar hij in 2014 een flinke sloot wist te verzamelen. Deze punten zijn echter inmiddels verjaard - een coureur mag drie achtereenvolgende seizoenen punten opbouwen voor er een F1-licentie wordt aangevraagd. Om Auer zo snel mogelijk, zoveel mogelijk punten bij te laten schrijven zonder al teveel geld te hoeven investeren is de Oostenrijker voor 2019 in het Japanse Super Formula-kampioenschap geplaatst. Genoeg punten heeft Auer nog niet als hij beide kampioenschappen wint, dichtbij het puntenaantal dat benodigd is voor een F1-licentie komt de Oostenrijker echter wel. Voor het winnen van het SF-kampioenschap staan 25 punten, zeven punten worden uitgereikt aan de TRS-kampioen. In 2014 nam Auer overigens deel aan het Europese Formule 3-kampioenschap, waarin hij het tegen onder meer Esteban Ocon en Max Verstappen opnam. De Oostenrijker eindigde kort achter het duo op de vierde plaats in de eindrangschikking.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi