Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull tast in het duister in de VS: "Een training voor de kat z'n viool!"

Bij Red Bull heeft men eigenlijk geen idee hoe het team ervoor staat dit weekend, want tijdens de trainingen op vrijdag is daar niet veel duidelijk over geworden.

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen eindigde VT1 op P2, achter Ferrari-coureur Carlos Sainz. Grote Verstappen-rivaal Charles Leclerc reed niet, want hij sloeg eenmalig verplicht een training over zodat een rookiecoureur, Robert Shwartzman, in zijn plek kon rijden. Een directe vergelijking was er in VT1 dus niet mogelijk.

In VT2 reed Verstappen vervolgens alleen maar ronden op de Pirelli-testbanden. Leclerc was in die sessie de snelste, nadat hij vanwege zijn afwezigheid in VT1 wel wat ronden op de huidige banden mocht rijden. Hij was op medium banden sneller dan Verstappen in VT1 was op zachte banden, maar de omstandigheden waren in de tweede training natuurlijk weer wat anders.

Helmut Marko kan dan ook totaal geen conclusie trekken na afloop van de vrijdag in de Verenigde Staten. "Met zijn tweede set banden in VT1 deed Verstappen het goed. Het is moeilijk te zeggen waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Leclerc reed namelijk niet eens", zucht hij.

VT2 voor niets

In VT2 reden de coureurs eigenlijk allemaal alleen maar in dienst voor Pirelli, dat aan iedere coureur twee sets banden had gegeven om te testen met het oog op 2023. De bandenleverancier wil namelijk enkele kleine wijzigingen doorvoeren aan het rubber, die hier in Austin en volgende week in Mexico kunnen worden getest.

Marko vat de tweede training dan ook toepasselijk samen: "Völlig für die Katz!", oftewel: helemaal voor niets, voor de kat z'n viool. Volgens de Red Bull-adviseur was Verstappen niet gecharmeerd van het nieuwe rubber van Pirelli. "Max zegt dat het geen optimale band is. Hij doet dan zijn werk gewoon volgens het boekje en rijdt hij alleen de ronden die nodig zijn. Het is heel moeilijk te vergelijken allemaal, want volgens mij hadden wij hard rubber."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"