Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull tast in het duister in de VS: "Een training voor de kat z'n viool!"

Bij Red Bull heeft men eigenlijk geen idee hoe het team ervoor staat dit weekend, want tijdens de trainingen op vrijdag is daar niet veel duidelijk over geworden.

Max Verstappen eindigde VT1 op P2, achter Ferrari-coureur Carlos Sainz. Grote Verstappen-rivaal Charles Leclerc reed niet, want hij sloeg eenmalig verplicht een training over zodat een rookiecoureur, Robert Shwartzman, in zijn plek kon rijden. Een directe vergelijking was er in VT1 dus niet mogelijk. In VT2 reed Verstappen vervolgens alleen maar ronden op de Pirelli-testbanden. Leclerc was in die sessie de snelste, nadat hij vanwege zijn afwezigheid in VT1 wel wat ronden op de huidige banden mocht rijden. Hij was op medium banden sneller dan Verstappen in VT1 was op zachte banden, maar de omstandigheden waren in de tweede training natuurlijk weer wat anders. Helmut Marko kan dan ook totaal geen conclusie trekken na afloop van de vrijdag in de Verenigde Staten. "Met zijn tweede set banden in VT1 deed Verstappen het goed. Het is moeilijk te zeggen waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Leclerc reed namelijk niet eens", zucht hij.

VT2 voor niets

In VT2 reden de coureurs eigenlijk allemaal alleen maar in dienst voor Pirelli, dat aan iedere coureur twee sets banden had gegeven om te testen met het oog op 2023. De bandenleverancier wil namelijk enkele kleine wijzigingen doorvoeren aan het rubber, die hier in Austin en volgende week in Mexico kunnen worden getest. Marko vat de tweede training dan ook toepasselijk samen: " Völlig für die Katz!" , oftewel: helemaal voor niets, voor de kat z'n viool. Volgens de Red Bull-adviseur was Verstappen niet gecharmeerd van het nieuwe rubber van Pirelli. "Max zegt dat het geen optimale band is. Hij doet dan zijn werk gewoon volgens het boekje en rijdt hij alleen de ronden die nodig zijn. Het is heel moeilijk te vergelijken allemaal, want volgens mij hadden wij hard rubber."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"