© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull-teambaas: "Drie auto's per F1-team niet haalbaar"

12 sep. 2018 15:15 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het idee van drie auto's per team een interessant concept, maar acht het praktisch gezien nauwelijks haalbaar.

Het was Mercedes-teambaas Toto Wolff die opperde om drie auto's per team in te zetten. Hij kan zijn eigen stercoureur Esteban Ocon niet kwijt, waardoor deze de Formule 1 dreigt te moeten verlaten. Het inzetten van drie auto's per team kan dat luxeprobleem oplossen, maar Christian Horner plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid van dat idee.

"Het is een interessante kwestie", zo geeft Horner in gesprek met Motorsport.com direct toe. "Ik denk alleen dat er praktische bezwaren aan kleven. Denk bijvoorbeeld eens aan pitstops. Het wordt heel lastig om dat allemaal te faciliteren."

Voor de kleinere teams die misschien niet de draagkracht hebben om een derde auto in te zetten is het hele concept sowieso niet interessant. Het gat naar de kop wordt alleen maar groter en als de drie grote teams een derde wagen inzetten, strijden de teams daarachter hooguit om P10. Horner erkent dat probleem:

"Op papier is het een interessant idee, maar als je gaat kijken naar de haalbaarheid stuit je toch echt op praktische bezwaren. Het is echt, echt heel lastig in te passen in de huidige Formule 1. Ik kan me niet voorstellen dat het middenveld hierom staat te springen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen