Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas: "Drie auto's per F1-team niet haalbaar"

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het idee van drie auto's per team een interessant concept, maar acht het praktisch gezien nauwelijks haalbaar.

Het was Mercedes-teambaas Toto Wolff die opperde om drie auto's per team in te zetten. Hij kan zijn eigen stercoureur Esteban Ocon niet kwijt, waardoor deze de Formule 1 dreigt te moeten verlaten. Het inzetten van drie auto's per team kan dat luxeprobleem oplossen, maar Christian Horner plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid van dat idee.

"Het is een interessante kwestie", zo geeft Horner in gesprek met Motorsport.com direct toe. "Ik denk alleen dat er praktische bezwaren aan kleven. Denk bijvoorbeeld eens aan pitstops. Het wordt heel lastig om dat allemaal te faciliteren." Voor de kleinere teams die misschien niet de draagkracht hebben om een derde auto in te zetten is het hele concept sowieso niet interessant. Het gat naar de kop wordt alleen maar groter en als de drie grote teams een derde wagen inzetten, strijden de teams daarachter hooguit om P10. Horner erkent dat probleem: "Op papier is het een interessant idee, maar als je gaat kijken naar de haalbaarheid stuit je toch echt op praktische bezwaren. Het is echt, echt heel lastig in te passen in de huidige Formule 1. Ik kan me niet voorstellen dat het middenveld hierom staat te springen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'