Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas: 'Ferrari houdt Formule 1 in wurggreep'

Red Bull-teambaas Christian Horner is niet te spreken over de manier waarop Ferrari de Formule 1 'in een wurggreep houdt'.

Christian Horner is niet alleen ontstemt over het feit dat Ferrari de Formule 1 dreigt te verlaten. Ook de suggestie van Ferrari-president Sergio Marchionne dat Liberty Media niets van Formule 1-technologie weet, is Horner in het verkeerde keelgat geschoten. "Daarmee doet hij Ross Brawn wel ernstig tekort. Hij is één van meest succesvolle engineers die actief zijn geweest in de Formule 1. Liberty Media weet heel goed waar het in onze sport om gaat, dus ik laat de koersbepaling ervan graag aan hun over."

Horner snapt ook wel dat er frictie ontstaat als het bestuursorgaan van de Formule 1 met regels komt die niet iedereen zinnen: "Natuurlijk zullen sommige reglementswijzigingen in het nadeel werken van Ferrari, Mercedes of van ons." "Maar uiteindelijk zetten de FIA en de FOM de regels uit en wij hebben te accepteren dat wij daar geen invloed op uitoefenen. Vervolgens is het aan de teams om te bepalen of ze daar onderdeel van uit willen maken." "Natuurlijk wil iedereen dat Ferrari in de Formule 1 actief blijft. Het is voor alle concurrenten geweldig om het op te nemen tegen zo'n team van naam. Maar de manier waarop Ferrari de Formule 1 nu in een wurggreep houdt, is niet juist."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'