Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull-teambaas Horner reageert op 'ontslag' Binotto: "Verbaast me niet"

Terwijl Christian Horner al jaar en dag, in tijden van voor- en tegenspoed, de teambaas van Red Bull is en blijft, gaat Ferrari weer van teambaas wisselen.

In 2023 zullen we weer een nieuw persoon de functie van Ferrari-teambaas zien vervullen. Mattia Binotto stapte op vanwege een gebrek aan steun binnen het Ferrari-management. Het is nog niet bekend wie zijn vervanger zal worden. Meerdere bronnen zeggen dat Christian Horner is benaderd, maar als hij daar door Sky Sports naar wordt gevraagd, is zijn antwoord het volgende: "Ik ben gecommitteerd aan het Red Bull-team, al vanaf het begin."

Ontslag Binotto geen verrassing

Horner vindt dat Ferrari dit jaar een goede auto heeft gebouwd, maar toch staat hij niet vreemd te kijken van het vertrek van de Italiaan bij de renstal uit Maranello. "Ik ben niet echt verbaasd dat Binotto is vertrokken. Het is de keuze van Ferrari. De nieuwe teambaas wordt volgens mij de zesde Ferrari-teambaas waar ik mee te maken zal krijgen sinds ik bij Red Bull teambaas ben", glimlacht hij. "Het is lastig voor Mattia, maar ze hadden dit jaar wel een geweldige auto en ze waren heel competitief". aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie