Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Red Bull-teammanager: "Vettel is niet zo'n harde als Schumacher of Alonso"

Sebastian Vettel zit in de hoek waar de klappen vallen en dat is in de voorbije jaren niet voor het eerst. De Duitser maakt veel fouten onder druk. Red Bull-teammanager Jonathan Wheatley wijt dat aan een gebrek aan warmte binnen Ferrari.

Jonathan Wheatley werkt al sinds jaar en dag voor Red Bull en maakte de successen met Sebastian Vettel bij dat team dan ook van dichtbij mee. Wheatley denkt te weten waarom de Duitser op dit moment niet uit de verf komt bij Ferrari.

"Sebastian is een heel warm en liefdevol persoon. Kijk hoe hij met zijn familie omgaat, kijk naar de manier waarop hij een prachtige rede gaf ter ere van Charlie Whiting. Hij heeft diezelfde warmte van de mensen om hem heen nodig om tot goede prestaties te komen. Bij Red Bull kreeg hij die warmte, bij Ferrari lijkt het daaraan te ontbreken", aldus Wheatley in gesprek met Auto Bild.

"Sebastian moet zich onvoorwaardelijk gesteund voelen door zijn team. Dat was anders met een Michael Schumacher of een Fernando Alonso. Die mannen waren van zichzelf al een stuk harder, die konden eigenlijk altijd wel topprestaties leveren."

Red Bull-adviseur Helmut Marko kan zich in de woorden van Wheatley vinden: "Ik denk ook dat er binnen Ferrari iets moet veranderen, maar ik zou niet weten hoe dat kan voor 2020. Maar als een coureur met bepaalde onzekerheden in de auto stapt, zal hij onbewust fouten blijven maken."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team