Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull teleurgesteld in verloop GP Brazilië

Na een aantal indrukwekkende races moest Red Bull in Brazilië genoegen nemen met een bijrol. Het F1-team kon geen vuist maken tegen Ferrari en Mercedes. Max Verstappen en Daniel Ricciardo finishten als vijfde en zesde.

Het gebrek aan motorvermogen was ook in Brazilië de achilleshiel van het Formule 1 team. Max Verstappen kon in de openingsfase van de race nog aanhaken bij de top drie, maar moest in de slotfase terrein toegeven. " Het was geen enerverende dag voor ons. We moesten tot het uiterste gaan om het contact met de leiders te behouden. Dat eiste zijn tol van de banden waardoor onze stint korter werd dan de bedoeling was." " Nadat Max gepasseerd was door Hamilton maakten we uit voorzorg nog een extra stop om hem veilig over de finish te krijgen. "

Ricciardo moest door een gridstraf als veertiende starten en was betrokken bij een startcrash. Een inhaalrace bracht hem uiteindelijk nog de zesde plaats. " Daniel reed een sterke race met een aantal mooie inhaalacties in bocht 1. Hij finishte als zesde was het maximale was vandaag."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'