Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull tevreden: "Hebben goede stappen gezet"

De F1-renstal van Red Bull blikt tevreden terug op het verloop van de derde testdag. Daarin eindigde Max Verstappen in de top vijf, maar belangrijker is dat het team naar eigen zeggen behoorlijke progressie boekte.

Red Bull richtte zich ook tijdens de derde testdag niet op snelle rondetijden. Max Verstappen reed een korte run, die hem tot op vier tienden van rivaal Sebastian Vettel bracht. Verder lag de focus op het verbeteren van de afstelling van zijn RB15.

"De eerste twee dagen draaide het voornamelijk om zoveel mogelijk rondes afleggen. Woensdag focusten we ons op het verbeteren van onze set-up", blikt Head of Race Engineering Guillaume Rocquelin terug. "We monteerden een andere achtervleugel die veel beter past bij het circuit van Barcelona. Dat zorgde ervoor dat we stappen konden maken met onze auto en beter begrijpen waar de grenzen liggen. Gedurende de dag hebben we veel aan de set-up veranderd en in de middag verbeterde de performance." "Al met al zijn we best tevreden met de manier waarop we de dag afsloten." Vandaag (donderdag) komt Pierre Gasly in actie in de Red Bull-Honda. Verstappen is reeds teruggevlogen naar de fabriek in Engeland en neemt daar plaats in de simulator om zo verder te testen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'