Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull tevreden met kwalificatiesimulatie Gasly

Pierre Gasly bezorgde Red Bull met zijn crash een hoop extra werk, maar toch kijkt het team met enige tevredenheid terug op de zevende van acht testdagen.

Tot ongeveer halverwege de middag verliep de dag gesmeerd voor Red Bull. Toen de rondetijden massaal omlaag gingen, zat Pierre Gasly er goed bij en in de middag leek niets de Fransman te weerhouden van een waardevolle racesimulatie.

"Voordat Pierre van de baan vloog, hadden we een hele goede ochtend. We hebben ons beziggehouden met de routines van een kwalificatiesessie, wat goed is voor de coureur, maar ook voor de pitcrew om weer even het juiste gevoel te krijgen", zo laat 'Head of Race Engineering' Guillaume Rocquelin na de zevende van acht testdagen optekenen. "Het is jammer dat Pierre gecrasht is, maar dit soort dingen gebeurt nu eenmaal. Als je op dat punt van het circuit van de baan schiet, weet je dat het even zeer gaat doen, maar gelukkig is Pierre in orde. We dealen ermee en gaan dan weer verder." Vandaag zit Max Verstappen achter het stuur van de RB15. Zijn testdag kwam ondanks de crash van Gasly geen moment in gevaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"